Kubuswoningen zijn niet geschikt voor Blaakse Bajes!

Zoals jullie weten heb ik jarenlang in een van de befaamde kubuswoningen in Rotterdam gewoond. In het begin bestond de laserzone nog, een superkubus waar je kon lasergamen. Maar die ging failliet, de huur was te hoog. En bleef te hoog, waardoor de kubus jarenlang leeg stond. Je telt niet snel 7.000 euro per maand neer voor een groot gebouw vol met gekke hoeken.

Eerst dreigde het casino onder de kubussen uit te breiden naar ‘boven’. Daar hadden de bewoners geen zin in. Gelukkig bleek het plafond 1,5cm te laag, waardoor het niet mocht. Lang leve absurde regeltjes, nietwaar? De kubus bleef leeg staan. Tot Stayokay zich meldde, dat er een hostel in wilde vestigen. Daar werd lang en breed over gesproken en uiteindelijk werd er gezegd: “Oke, verander het bestemmingsplan maar”. Alles leek zo’n twee maanden geleden eindelijk in kannen en kruiken, tot er ineens, vanuit het niets, het bericht kwam dat de kubus was verkocht en dat er een opvangverblijf voor gedetineerden zou komen. Say WHAT?!

Afijn, ik woon er inmiddels niet meer, maar dat belet mij niet om te zeggen dat ik het een belachelijk idee vind. De De Overblakers zijn in opstand gekomen, evenals de toeristische sector in Rotterdam. Lees bijvoorbeeld ‘Kubusbewoners filmpje op TV Rijnmond (waar Attila ook op te zien is). Of lees het stuk in Elsevier. De entry op Fok! En vandaag heeft Sander de Kramer er een

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.