Laatste kans voor D66!

Lieve Boris,

grijp je kans nu. Laat het kabinet vallen. Neem wraak voor Thom. Spoel de schande weg van Borssele. De vernedering nu met de NPS. Blaas niet D66 op, maar het kabinet. Het gaat al tijden slecht in de peilingen en zelfs de meest overtuigde D66-stemmers twijfelen nu of zijn al weg.

Maak nu de juiste keuze. Heb oor voor de burger. Hoor wat zij zeggen: ze zijn dit kabinet zat. Er wordt gestaakt, gedemonstreerd. Maar Den Haag is doof. Een verwijt dat D66 altijd had, toen ze nog deel uitmaakte van de oppositie. Word dus wakker en red twee zinkende schepen: Nederland en D66. We willen verlost worden van dit kabinet, en we willen D66 terug zoals ze hoort te zijn: kritisch, luisterend, vernieuwend. Niet vernielend, zoals het beeld is dat de laatste tijd wordt geschetst. En trek je dan wellicht de komende periode terug in de oppositie, formuleer daar niet alleen de doelen van de partij, maar verzin er ook waterdichte en ijzersterke plannen bij die ten uitvoer gebracht kunnen worden. Zodat het niet weer gebeurd dat de gekozen burgemeester er eindelijk kan komen, maar de plannen vervolgens rammelend gepresenteerd worden.

Zalm heeft de stekker er al eens uitgetrokken. Wie dat doet, verliest altijd zegt men. Maar de VVD zat weer in de regering. En D66 heeft nu weinig te verliezen, de bodem is al bereikt. Het is een win-win situatie: zet het negatieve beeld dat veel mensen nu van D66 hebben recht door de stekker vakkundig uit dit kabinet te trekken en stop hem er dan bij D66 weer in, om de accu weer eens goed op te laden!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*