Levensgevaarlijk water bedreigt vliegtuigen

Ik heb werkelijk geen enkel begrip meer voor de belachelijke veiligheidsmaatregelen op vliegvelden. Tandpasta, shampoo, haargel, flesjes water, niets mag meer mee het vliegtuig in. Maximaal 100ml, dat mag wel. Maar zelfs als je van een flesje water ter plekke een slok neemt om te laten zien dat het geen explosief materiaal is, mag het niet mee naar binnen. En de tube gel van 125 ml die ik bij me had (die op de heenweg nog gewoon naar binnen mocht) en die al voor meer dan de helft leeg was, mocht ook niet. Mijn 250ml tellende fles shampoo was natuurlijk helemaal een bedreiging voor de veiligheid van de 30 passagiers aan boord van het Alitalia vliegtuig.
Not.

Ik vond de nieuwe regels van het begin af aan al onzin en dat vind ik nog steeds. Er zijn boeken volgeschreven over het plegen van aanslagen met vloeibare stoffen en dat het vrijwel onmogelijk is om dat te doen: materialen zijn zeer instabiel, moeten in grote hoeveelheden en speciaal verpakt worden meegenomen, etc.

Als iemand echt een aanslag wil plegen, dan verzint hij wel een andere list. Dan koop je een fles wijn of sterke drank bij de gate (wat nog steeds kan) die je vervolgens stuk slaat in het vliegtuig en aangevuld met een kledingstuk tot brandbom verbouwt. Of je gebruikt de kapotgeslagen fles als steekwapen.

Kan iemand mij uitleggen waarom die glazen flessen drank nog wel zijn toegestaan in de kabine, maar een plastic flesje met wat onbrandbaar water niet?

De enige terreur die ik momenteel ervaar, is die van de security check op het vliegveld die me mijn water ontneemt, wat ik vervolgens tien meter verder na de douanecheck voor 2,50 eur opnieuw kan kopen. Bah. Maar natuurlijk geen politicus die er iets van durft te zeggen, want dat is tegenwoordig not done. Onder het mom ‘safety first’ verdwijnen steeds meer vrijheden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*