Lilian Verdel is beroemd!

deze website of lees de vertaalde versie hieronder. Overigens wordt er in het artikel gerefereerd aan haar doopnaam, Elizabeth, maar ze heet gewoon Lilian. 🙂

Gepubliceerd 30 September 2009
Bij het trefpunt krijgt iedereen een kans

Vrijwilligers Alwin Stikvoort en Elizabeth Verdel kwamen hier eerst om Zweeds te leren. Later besloten ze om zelf mee te gaan helpen.

KALMAR – Bij het Rode Kruis in Kalmar komt men elke donderdag samen en praat men over zo gewoon mogelijke dingen. Velen hebben hulp gekregen van het Trefpunt.

Emil Gusteus opent de deur opent voor degene die binnen komen. Emil is een gewone Zweedse jongen, die van Uddevala naar Kalmar verhuisde toen hij een sociologie opleiding ging volgen. Iets wat hij nog steeds doet. Een jongen die het leuk vind om anderen te helpen en zich graag opstelt als vrijwilliger bij het Trefpunt. Dat is hij nu twee jaar en hij denkt er mee door te gaan.

Het Trefpunt is gehuisvest in de lokalen van het Rode kruis in Kalmar. Het is een plek waar vluchtelingen en nieuwe inwoners die uit andere landen komen kunnen komen en Zweeds leren praten terwij ze tegelijkertijd een broodje eten. Hier komt iedereen. Van Pakistanen en Indiers tot Bosniers en Grieken. Alle religies zijn welkom. Voor Emil was het als vanzelfsprekend om mee te helpen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.