Live Earth, Tour de France, The Flying Scotsman, Lucky You en Fantastic Four

Zondagochtend weer vroeg op, want ik wilde niets missen van de start van de eerste etappe van de Tour de France. Nadat ik een paar jaar geleden bij de laatste etappe was in Parijs (toen Armstrong voor het laatst meedeed) wilde ik nu wel eens bij het begin zijn. De start was op loopafstand van mijn hostel, dus dat viel mee. Ik stond pal naast het podium waar alle renners moesten intekenen. Op nog geen twee meter afstand zag ik daardoor alle bijna 200 renners van het peloton langskomen. Balen dat ik mijn fototoestel vergeten ben mee te nemen naar Londen, oei, oei, oei! Maar goed, niets aan te doen. Wat ik van dichtbij vooral opvallend vond, was het feit dat de meeste renners en daarmee ook hun fietsen ontzettend klein zijn. Alle gladgeschoren benen en flinterdunne armpjes zien er in het echt ook heel anders uit dan op tv. Gek is dat. Het intekenen ging uiteindelijk sneller dan ik dacht en om stipt 10:25 uur vertrok het peloton richting de Thames. Daar was de tweede officiele start. En bij Greenwich de derde, haha. Ik heb nog een tijdje vanaf een openbare tribune naar een gigantisch beeldscherm verder gekeken naar de etappe, maar uiteindelijk wilde ik naar het Tate Modern voor de tentoonstelling over Dali. Dat haalde ik echter niet, door een halve zonnesteek die ik de dag ervoor had opgelopen was ik zo moe, dat ik halverwege rechtsomkeert maakte naar het hostel. In de common room viel ik voor de televisie in slaap. Ik hoopte dat ze daar naar de Tour zouden kijken, maar die vlieger ging natuurlijk niet op. Iedereen keek naar de Formule I en nadat die was afgelopen werd er gezapt naar Wimbledon. Wat dat betreft was de timing van die etappe in Engeland natuurlijk allerbelabberdst.

Uren later trok ik de stad weer in, op zoek naar een tv met de Tour. Maar die was nergens te vinden. Etappe afgelopen, McEwen gewonnen. Nu ja, dan maar even de zon uit, naar de bios. Dat werd een lange zit met drie films op rij: Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer (aardig), Lucky You (mwah) en The Flying Scotsman. En die laatste film was weer wel heel erg boeiend.

This entry was posted in Films, Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*