Longmen caves, Shaolin Monastery, Shanghai


‘s Avonds pakten we de nachttrein van ZhengZhou naar Shanghai. En daar zijn we net aangekomen, na een 15 uur durende reis. Shanghai is groot, met bijna 17 miljoen inwoners. Maar ook lelijk, net als alle andere Chinese steden die ik tot nu toe gezien heb. En Shanghai is ook vreemd: vervallen hutjes tussen gigantische wolkenkrabbers. Maar voorlopig hebben we pas een paar kleine stukjes Shanghai gezien, het stuk van treinstation naar ons hotel. Een geweldig hotel trouwens, een soort goedkope keten met brandschone kamers, waar zelfs gratis internet in zit. Ik tik dit dan ook op mijn hotelkamer. Zometeen gaan we lunchen, wandelen in de stad en vanavond iets echt leuks doen: een boottocht door de haven van Shanghai! Ik ben benieuwd hoe het er uit ziet in vergelijking met Rotterdam…

Filmpjes:

01. Shaolin Kung Fu demonstratie
02. Boottocht in Shanghai
03. De Longmen grotten

Ondertussen ben ik nu echt af aan het tellen. 13 juli om 17.55 uur landen we op Schiphol. Eerst nog een paar dagen Shanghai dus en daarna door naar Beijing.

Update 22:50 uur: Een aantal leuke filmpjes van vandaag en eerdere dagen, en foto’s van vandaag staan hieronder. De boottocht ging helaas niet de zeehaven in, daar mogen geen toeristen komen. Welke onzinnige reden daar nu weer voor is, is uiteraard onduidelijk. De foto’s zijn niet mooi overigens, dat komt door de dikke laag smog die overal in de stad hangt. De stad, die zo een hoge luchtvochtigheid kent, dat je af en toe denkt in een fijne waas van water te lopen. Ongelooflijk. Verder vooral rondgeslenterd in deze absurde stad, met zijn talloze wolkenkrabbers. En warme chocomelk met slagroom gedronken, voor het eerst in maanden! En, ik ben heeeeel erg verkouden. Gemiddeld vijf keer per minuut geniest vandaag, voor mijn gevoel. Bah.
This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*