McGill University, kanotrip, Maher en meer

Well then. Het is even stil geweest omdat ik samen met de andere twaalf Sauve Scholars op kennismakingskanotrip was. Even recapituleren voor de niet geheel oplettende lezer: Ik zit samen met twaalf andere mensen vanuit de hele wereld in het zogeheten ‘Sauve house’ in Montreal, Canada. Alle dertien hebben we de Sauve Scholarship gehad, waarmee we negen maanden lang letterlijk mogen doen wat we willen. Het is min of meer verbonden aan het nabijgelegen McGill University, de beste en bekendste universiteit van Canada, en daar volgen de meeste mensen dan ook wat vakken of seminars.

Anyhew, zondag arriveerde de laatste scholar en maandag gingen we dus op kennismakingskanotrip in het noorden van Quebec. En het was fantastisch. Prachtige bossen, meren (heerlijk gezwommen) en een volle maan bij heldere nacht maakten de drie dagen in de Canadese natuur tot een groot succes. Ik heb zelfs voor het eerst in mijn leven met plezier mais gegeten. De maiskolven die op het kampvuur gekookt werden waren echt fenomenaal. Hieronder zometeen foto’s van mijn twaalf huisgenoten en van James Wright, die het hele scholarship programma coordineert. Dan weten jullie een beetje over wie ik het heb in mijn blogs.

Maar eerst nog snel even dit: Vanmorgen, toen ik weer bij kennis was van de trip, ben ik eerst maar eens naar de Tommy Hilfiger winkel op St Catherine’s Street gefietst op mijn nieuwe tweedehands fiets (dat is hier zeg maar de Meent of PC Hooftstraat, maar dan in Montreal), want daar werkt Maher. Ik wist dat hij er werkte, maar hij wist weer niet dat ik dat wist. Zelden iemand zo verrast zien kijken. En daarna vloog hij me om de hals, hetgeen de gemiddelde klant weer raar deed opkijken. Ik ken Maher nog van mijn vorige Canadese avontuur, toen ik aan Carleton University in Ottawa studeerde. Afijn. Snel de foto’s, want er is over 4 minuten een inhouse receptie voor allerlei belangrijke mensen van de Foundation en van McGill.

Jim (Canada) & David (Canada)

Chris & Jon

Emily (Canada) & Guillaume (Canada)

Humaira (Afghanistan) & Kini (United States)

Li (China) & Liran (Israel)

Madalena (Portugal) & Sherif (Egypt, United States)

Sidd (India, Canada)& the cano trip

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*