Mickey Rourke

Ik heb de meeste films die dit jaar voor een Oscar genomineerd zijn nu wel gezien. Vandaag nog The Wrestler, van Darren Aronofsky (bekend van Requiem for a Dream en Pi), met Mickey Rourke. Ik was die film gaan kijken omdat het de enige was in de categorie voor beste acteur die ik nog niet had gezien. En wat blijkt: I saved the best for last: Rourke is fenomenaal in deze film over een professionele worstelaar die zich maar niet wil beseffen dat zijn carriere voorbij is. Maar ook de andere genomineerden zijn dit keer terecht op de lijst gekomen: Sean Penn (Milk), Frank Langella (Frost/Nixon), Brad Pitt (Benjamin Button) en Richard Jenkins (The Visitor). Rourke steekt er wat mij betreft echter met kop en schouders bovenuit.

Ik hoop overigens dat het veel te onbekende Trouble the Water (over Katrina, New Orleans) de Oscar wint voor beste documentaire en Der Baader Meinhof Complex de award voor beste Foreign Language film. Verder ben ik de draad een beetje kwijt over welke films nu nog bij 2007 en welke bij 2008 hoorden. Maar wat mij betreft had The Dark Knight ook genomineerd moeten zijn voor beste film. En de echt beste film/docu was natuurlijk de nooit genomineerde Young at Heart!

Wat is nu de moraal van dit verhaal? Dat ik eindelijk even tijd heb om films bij te kijken en daar verder volstrekt nutteloos over te bloggen. Heerlijk! En morgen schaatsen dus, als het weer een beetje meezit!

Update – Woehoe, Rourke heeft de BAFTA voor beste acteur gewonnen, en in die categorie dus o.a. Sean Penn en Frank Langella verslagen. Nu die Oscar nog!

This entry was posted in Films, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*