Miniserie The Clinton Affaire

Ik was vanmorgen te gast bij Radio 4 over ‘The Clinton Affair’ die vanaf vanavond op NPO2 wordt uitgezonden. Terugluisteren? https://www.nporadio4.nl/fragm…/…/359682-the-clinton-affair…

The Clinton Affair gaat over hoe de relatie die Bill Clinton had met een stagiair werd gebruikt als munitie om hem weg te krijgen als president. Niet vanwege de relatie, maar omdat hij er over loog onder ede. Je hoort er ook over van Monica Lewinsky zelf, die haar leven ontregeld zag en jarenlang verbaal werd misbruikt in de media, waarbij je je nu kunt afvragen in hoeverre dat terecht was (eerst kijken, dan oordelen!).

Ook wordt duidelijk hoe sexuele relaties waarbij machtsmisbruik (positie) een rol speelt altijd hetzelfde patroon kennen als ze uit dreigen te komen: uitlachen, kleineren, ontkennen.

En intussen is los van dat misbruik Bill Clinton gewoon doorgegaan met ongewenst gedrag (ik heb zelf ervaren hoe hij vrouwen een hand geeft bijvoorbeeld) en is er niet veel veranderd aan de top; Trump heeft ook 22 aantijgingen van vrouwen aan zijn broek, maar met dat uitlachen, kleineren en ontkennen is hij tot dusverre succesvol geweest om daar geen last van te hebben. Maar liegen onder ede zou hem ook wel lukken. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*