Moe van CNN

Ik word een beetje moe van CNN. Niet alleen omdat ze elke vijf seconden roepen dat ze ‘the best political team on television’ hebben (says who?), maar ook omdat ze steeds meer en steeds vaker het nieuws over de campagne op een manier proberen te duiden waardoor de kijker zo lang mogelijk blijft hangen, ongeacht of wat ze zeggen wel waar is. Ik zit momenteel live naar de uitslag van de primary in South Carolina te kijken en op dit moment staat Obama op 63%, Clinton op 25% en Edwards op 12%. Dus wat zegt CNN: ‘There is a battle going on for the second place’. Sorry hoor, maar met 13% verschil is er geen ‘battle going on’. Met zo’n verschil heeft Clinton Edwards met dubbele cijfers verslagen, in zijn thuisstaat.

As I type komen er overigens nieuwe tussenstanden binnen: Obama 58, Clinton 29, Edwards 13. Het verschil loopt dus zelfs op. CNN roept echter nog steeds dat er een strijd is voor plek 2. Give me a break. Of beter gezegd: give me a better reporter! Maar dat lijkt steeds moeilijker te worden in deze campagne. Er zijn -alleen al op CNN nu- ten minste 7 analisten geweest in het afgelopen half uur die al allerlei dingen hebben geroepen over de reden waarom Clinton de strijd om de tweede plek in South Carolina aan het verliezen is, waardoor ze een ‘narrative’ neerzetten die negatief is voor Hillary, terwijl ze er compleet naast zitten. Wachten op de uitslag en dan pas analyseren is er niet bij.

En dan te bedenken dat CNN ‘the best political team’ is. Kun je nagaan hoe erg de rest is. 😉

Update:

Snel even een foto gemaakt van het beeldscherm… Zie je de tekst ‘Clinton and Edwards compete for second’? Linksonder de tussenstand… Inderdaad, een nek-aan-nek race waarin Clinton slechts een meer dan dubbele voorsprong heeft….

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*