Morgen bij BNR & een keek op de week

Nou, de ergste drukte met media is voorbij gelukkig, het was allemaal wel erg veel. Veel reizen ook, vermoeiend. Maar… leuk! De boekpresentatie vorige week was natuurlijk geweldig met honderden mensen in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis, met veel pers en Wouter Bos die gelukkig ook erg enthousiast was. Het boek ligt ondertussen als het goed is overal in de winkel, maar niet alle boekwinkels hebben het (nog). Als je een winkel tegenkomt waar het niet in de schappen ligt; bestel hem dan ter plekke, binnen twee dagen hebben ze ‘m dan alsnog. En anders kun je ook altijd terecht op www.vanrotterdamnaarhetwittehuis.nl. Als je ‘m daar bestelt, krijg je ‘m zelfs gesigneerd. 🙂

Ondertussen mis ik het hele IFFR. Wel balen. Gister wel een goede film elders gezien: ‘The Boy In The Striped Pyjamas’. Heel goed, deed denken aan ‘Edges of the Lord’ (hoewel die laatste nog veel beter is).

Verder gister naar de Brakke Zondag geweest in Amsterdam, als een van de gasten in dat fantastische debat/theaterprogramma. Zoiets zouden we ook in Rotterdam moeten hebben: theater, debat, muziek en live getekende cartoons afgewisseld in een enorm hoog tempo. Inhoud en vorm perfect gecombineerd, was echt heel leuk!

What else? Oh ja, ik word donderdag maar liefst 31 jaar ou… eh jong. Dat vier ik vrijdag, vanaf 19:00 uur in Cafe Boudewijn in Rotterdam (http://www.bbcboudewijn.nl). Wees welkom!

En inmiddels heb ik ook in alle rust naar het pre-inauguratie concert kunnen kijken, evenals naar de inauguratie zelf (dat laatste had ik al in een grote zaal in Scheveningen gezien dinsdag, maar het was er zo rumoerig dat ik het nog een keer in een wat rustigere omgeving wilde kijken). Net als de eerste keer kijken vond ik de speech ietwat tegenvallen (ging wel erg lang over hoe slecht het gaat), maar de rode draad heb ik er eindelijk uit kunnen distilleren: ‘shared responsibility’. Obama heeft Amerika (en ons?) in feite opgeroepen om gezamenlijk de vele problemen waar we voor staan aan te pakken. Gedeelde verantwoordelijkheid. Wat dat betreft kwam het mooi uit dat ik gister toevallig de West Wing aflevering 4×1 zag, waarin president Bartlet boos uitvalt tegen zijn Minister van Economische Zaken, die zegt dat het slecht is voor Amerikaanse ondernemers als er hogere belasting betaald moet worden voor uitstoot van schadelijke stoffen. ‘80% van de andere landen doet dat niet,’ zegt hij. Bartlet reageert: ‘Die 80% zijn ontwikkelingslanden. WIJ zijn degenen die de uitstoot veroorzaakt hebben. Differentiated responsibility heet dat.’ Als Obama net zo als Bartlet is, dan worden het een leuke vier jaar. We shall see, we shall see. Voorlopig spookt vooral door mijn hoofd dat Obama al binnen drie dagen een ‘go’ gaf voor een luchtaanval in Pakistan, waardoor 18 mensen om het leven zijn gekomen…

Oh ja: kijk eens op http://www.petesouza.com/, de website van de fotograaf van Obama. Er staan fantastische foto’s op van de eerste dagen in het Witte Huis. Achter de schermen foto’s, that is….

Nou, nog een dingetje dan, nu ik toch zo lekker van de hak op de tak bezig ben: morgen tussen 11:15 en 11:45 uur zit ik bij Business News Radio in de uitzending, om te praten over ING, massaontslagen en koopzondagen!

This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*