Na drie maanden China: ZIEK!

De afgelopen dagen even geen blog, want.. ik was doodziek. Zaterdag haalde ik bij de IKEA een boekenkast (met uiteraard een deur die verkeerd om bleek te zitten, bleek toen we thuis kwamen) en een lamp. De rest van de dag was het klussen. Zondagochtend idem, maar ‘s middags werd ik ineens heel snel ziek. Zere keel, pijn vlak onder mijn borstkas, hele zware en pijnlijke hoest, erg moe. Kortom: geweldig. Na drie maanden China waarin ik nooit ziek was, nu binnen twee dagen na thuiskomst ineens zieker dan in de afgelopen tien jaar bij elkaar!

Maandag was het nog net zo erg. Richard haalde bergen eten, drinken en paracetamol voor me en vertrok daarna naar zijn ouders. ‘s Middags dacht ik dat ik wel weer even naar de IKEA kon. Tollend achter het stuur (de airco in de auto werkt niet) bereikte ik de IKEA. Daar kocht ik een kast voor de slaapkamer, een lattenbodem en een matras. Het is namelijk hoog tijd voor een nieuw bed. Bij Leenbakker had ik vrijdag al een ledikant gevonden die ik wel moest kopen. Hij heette namelijk ‘Ledikant Kirsten’. Eenmaal terug in Rotterdam ging ik ook nog naar de Bijenkorf, om tafel, stoelen en een bank te bestellen. Ik was toen inmiddels zo gammel, dat ik me aan alles moest vasthouden wat ik tegenkwam om staande te blijven. Ik ben natuurlijk ook veel te eigenwijs om ziek te zijn.

En vandaag ging het dan ook weer wat beter. ‘s Morgens wankelde ik nog door huis om de laatste verhuisdozen leeg te maken en de boel een beetje aan kant te krijgen. ‘s Middags kwam Peter langs en tijdens onze zeer uitgebreide (in lengte) gezamenlijke lunch voelde ik me steeds beter worden. En dus ben ik net ook alweer op pad geweest om een tuinmeubel te kopen. Ik dacht dat dat wel handig zou zijn als tijdelijke bank. Want mijn bank wordt pas half oktober geleverd! Maar zelfs de tuinmeubelen waren niet op voorraad. Volgende week donderdag pas! Tot die tijd zit ik dus op mijn bureaustoel en fungeert de barkruk als tafel voor mijn laptop. Meer stoelen heb ik niet.

Kortom: mijn leven na China bestaat vooral uit uitzieken, mijn nieuwe huis inrichten, achterstallige administratie wegwerken en 1001 mensen bellen en opzoeken die ik al die tijd niet gezien heb. En 14 augustus begin ik bij het PvdA-campagneteam voor de Tweede Kamerverkiezingen, zo heb ik mij gisteren laten vertellen…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*