New York Dag 1 en 2

Hostel International New York, het grootste hostel ter wereld met 625 bedden, stiekem lijkt het meer op een hotel -nul sfeer- en er lopen tig mensen van 40 en zelfs 50 plus rond, wat gewoon niet hoort bij een hostel) pakte ik meteen de metro weer naar Times Square. Dat was even schrikken. Via de Easy Internet midden op TS (42nd Street) direct door naar de bios: Sideways. Die was best aardig.

Zaterdag stond ik al om 08.30 uur in de lobby van het ho(s)tel, om onder leiding van ene ‘Jerry’ te beginnen aan een rondleiding door New York. Te voet. We namen eerst de metro naar Brooklyn, liepen daar een stukje door Brooklyn Heights, de rijke-mensen-buurt, en vervolgens liepen we over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan. Eenmaal daar via City Hall (het gemeentehuis) door naar Ground Zero, wat toch echt gewoon een gapende wond in de stad is. Maar het deed me vreemd genoeg weinig. Misschien ook doordat vrijwel alles wat aan 9/11 herinnert letterlijk weggeveegd is. Slechts 1 bosje bloemen stak ergens door een hek.

Constantine. Die ook best heel aardig was (tegen de verwachting in).

En daarna werd het hoog tijd om weer naar het hostel te gaan, want daar waren Joris, Jessica en Patrick inmiddels gearriveerd vanuit Nederland. Ze bleken er inderdaad net te zijn toen ik aan kwam. Na een korte begroeting doken we meteen Central Park in, dat momenteel ‘beheerst’ wordt door Christo’s The Gates. Ik moet eerlijk zeggen: de artistieke impressies die overal in het park te koop waren (veelal schilderijen en tekeningen) van The Gates waren bijna allemaal mooier dan The Gates zelf.

Ook Jessica, Joris en Patrick wilden Times Square zien, dus gingen we daar weer heen. En voor de tweede keer liep ik over Brooklyn Bridge, maar dit keer bij nacht. Manhattan ziet er dan toch wel erg indrukwekkend uit, net als Times Square.

En toen was mijn energie op. Die avond, en nu. Ik MOET echt slapen. Hieronder nog even de beste/leukste foto’s van die eerste twee dagen. Alle foto’s die ik in de gehele tien dagen gemaakt heb (256) kun je vinden op
This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*