New York dag 3 en 4

Hotel Rwanda. Die had ik natuurlijk al gezien, maar mijn drie reisgenoten nog niet. En hij is absoluut goed genoeg om een tweede keer te zien. En een derde. Ik was gisteravond dan ook diep teleurgesteld dat Hotel Rwanda geen van de drie nominaties wist te verzilveren bij de Oscar uitreiking. Maar de kans daarop was natuurlijk ook wel heel erg klein, met nominaties voor beste acteur, beste vrouwelijke bijrol en beste originele scenario. Ik zag Don Cheadle gister denken toen de Oscar voor beste acteur naar Jamie Foxx ging: ‘ik had moeten winnen, want dan had Hotel Rwanda meer aandacht gekregen en deze film verdiend meer aandacht, niet omdat de film zo goed is, maar om het vreselijke verhaal wat er wordt verteld.’ Of hij dat echt dacht weten we natuurlijk niet, maar zo zag hij eruit, en het is in ieder geval wat ik dacht.

Overigens weet Herman te melden dat de Nederlandse premiere van Hotel Rwanda op 9 maart in Amsterdam is, tijdens het Amnesty International Filmfestival. Bij de premiere is ook de cast aanwezig en kaarten zijn vanaf 100 euro te verkrijgen op Terug naar New York… In de vreemdste en wellicht stomste overgang aller tijden gingen we na Hotel Rwanda naar een comedyclub waar we kortingskaarten voor hadden. Bijna onwezenlijk. Twee van de zeven stand up comedians waren behoorlijk goed, de rest matig. En daarna was het alweer laat.

Op de vierde dag ontbeten we in Oliva, bij City Hall. Oliva is één van de beroemde New Yorkse deli’s (delicatessen) waar je ongelooflijk lekker kunt eten. Vers fruit dat je zelf kunt opscheppen, grote bakken met rijst, vis, vlees en groenten in alle soorten en maten, vers geperste sapjes, heerlijke sushi, fantastische sandwiches en cakes en chocoladetaartjes waar je van gaat watertanden. En Oliva was in het lijstje deli’s een absolute topper.

Na een heerlijke maaltijd liepen we naar Battery Park, waar vandaan de boot naar het vrijheidsbeeld vertrekt. Met een fantastisch uitzicht op Manhattan (in nevelen gehuld) voeren we naar Lady Liberty, waar we vervolgens Heel Erg Lang in de rij moesten staan om in het standbeeld te kunnen. Tip: doe dat niet! Loop op het eiland gewoon om het standbeeld heen, dan zie je veel meer. Als je toch in de rij gaat staan: je kunt maar tot voethoogte van het standbeeld komen, de rest is afgesloten. Het stelt daardoor helemaal niets voor. Gewoon niet doen dus. Het standbeeld zelf bleek een stuk groter te zijn dan ik dacht, maar dat zie je dus vooral goed als je buiten staat.

Weer terug op Manhattan liepen we naar Chinatown, wat erg groot maar niet echt heel erg interessant was. Little Italy konden we zo snel niet vinden en we hadden wel genoeg gewandeld, dus togen we weer naar Times Square, waar we aten bij ‘Bubba Gump Shrimp Company’. Dit restaurant was geheel in stijl van Forrest Gump en het bankje uit de film stond er bijvoorbeeld. Erg leuk. Na afloop weer een film (nummer vier): Million Dollar Baby. Die was veel beter dan ik van tevoren had gedacht. Leuk dat ze met alle grote Oscars weg zijn gelopen. In ieder geval beter dan dat die naar The Aviator waren gegaan!

En zo eindigde dag vier. Hieronder foto’s van die twee dagen. Alle foto’s die ik in de gehele tien dagen gemaakt heb (256) kun je vinden op


This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*