New York dag 5 en 6

Het was trouwens een goed gevoel om even Amerika uit te zijn. Het VN-terrein is ‘international territory’. Ik voelde me eindelijk officieel een wereldburger. 🙂

En daarna dus het Empire State Building. De wachtrij zou 45 minuten zijn, stond beneden op een bord, maar dat viel reuze mee. We konden vrijwel overal direct doorlopen. Eenmaal op de 86e verdieping aangekomen mochten we echter niet naar buiten! Dat was een domper. Maar na enig wachten ging de deur ineens toch (voor het eerst die dag) open. Toen we er arriveerden was het nog licht en we bleven net zo lang tot we de zonsondergang zagen en daarna de stad bij nacht konden aanschouwen. Dat waren drie fantastische ervaringen!

Enige tijd later gingen we weer naar beneden, waar ik Jennifer tegenkwam, een Australisch meisje dat ook exxhange student in Ottawa is. Hoezo toeval? Toen we weer doorliepen vertelde Jessica me dat Jennifer in het bed boven haar in het hostel slaapt! Hoe klein kan de wereld zijn? Na een diner in een redelijk goed Frans restaurant werd het tijd voor de vijfde film: Imaginary Heroes, waar ik eigenlijk niets over gehoord had voor ik er heen ging. Maar hij was Heel Erg Goed. Beetje vergelijkbaar met American Beauty. En Sigourney Weaver speelde fan-tas-tisch! Ga dat zien!

Op dag zes vertrok ik alleen vanuit het hostel. De eerste keer dat we naar Central Park waren geweest had ik het standbeeld van de engel van Bethesda (uit Angels in America) niet kunnen vinden, maar nu had ik een routebeschrijving van Herman gehad, dus nu lukte het wel. Het was kleiner dan ik dacht, maar het was ook leuk om het te zien. Ik wilde ook nog gaan schaatsen in Central Park, maar de ijsbaan was zo klein dat ik het de moeite niet waard vond.

Daarna door naar de rand van Manhattan, waar de USS Intrepid (vliegdekschip) lag. Dat is tegenwoordig een museum waar je zelfs in een complete Concorde kunt rondwandelen, maar ik vond de entreeprijs iets te duur om er heen te gaan. En ik had al vier uur gewandeld die ochtend, dus ik was het wel een beetje zat. Langs Madison Square Garden (thuishaven van de New York Knicks en de plaats waar talloze wereldberoemde artiesten hebben opgetreden) liep ik terug naar Times Square, waar ik film nummer zes zag: Bigger Than The Sky. Ook deze film was boven verwachting goed, ik kreeg bijna zin om me aan te melden bij het theater!

‘s Avonds aten we met zijn vieren en Jennifer (die jarig was) in een Braziliaans restaurant, waarvan een tourist guide zei dat het erg goed was. Welnu: it wasn’t. It really sucked. Daarna ging ik terug naar het hostel waar ik al om tien uur in slaap viel…
This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*