Only if you accept all other people, you can become the ocean

Ik had het plaatje van mijn naam in Chinese karakters even doorgestuurd naar Guang, een Chinees die ik in Canada heb leren kennen. Ik vroeg aan hem wat er volgens hem stond. Hij had een veel mooiere vertaling van de karakters dan de docent die ze zelf getekend had:

The ocean is large because it accepts all the thousands of rivers that flow to it. Only if you accept all other people, you can become the ocean.

Een mooiere quote kan ik me deze drie maanden niet voorstellen. Wat een wijsheid.

Verder gewoon weer taalles gehad, maar ik heb eerlijk gezegd niet op zitten letten. We gingen weer terug naar de klanken en daar was ik te moe voor vanmorgen. In plaats daarvan heb ik mijn eerste Sudoku ooit voltooid. Volgens mij gaat dat een heel erg verslavende hobby worden.

Verder is het erg donker buiten. Een dikke laag wolken, vanmorgen zelfs wat regen en vooral: flink benauwd. Ik kom de deur vandaag dan ook niet meer uit. De smog slaat echt heel erg op mijn keel, ik merk dat ik er heel moe van wordt en blijf. Ik hoop dat dat niet chronisch wordt.

Dus binnen zitten vandaag. Ik volg het nieuws over de crisis in de deelgemeente Feijenoord op de voet. Ik hoop voor fractiegenoot Robbert Baruch dat alles toch nog goed komt. Vanavond of morgen hoort hij meer. Morgen nog een dagje les en in het weekend gaan we vervolgens naar de Wutai (Tai gebergte) als ik het goed onthouden heb.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*