Paul McCartney in de Echo Arena in Liverpool – 20-12-2011

Gisteravond was ik samen met oud-Liverpooler Mike Tivnen bij het afsluitende concert van Paul McCartney’s Band On The Run tour in Liverpool. Eerst nog snel even naar het Beatles museum geweest en de Magical Mystery Bus Tour gedaan, waarin vooral de anekdotes van de gids erg amusant waren (naast het feit dat het bezoeken van Penny Lane en Strawberry Field enzo toch wel leuk waren). Zo vertelde hij dat Paul McCartney een aantal jaar geleden bij een bijeenkomst met de koningin was. ‘I have some Beatles records,’ zei ze tegen McCartney, die daar lachend op reageerde met ‘That’s okay, I have some Queen records!’

Afijn. De setlist van Paul McCartney in de ernstig uitverkochte Echo Arena was bijna gelijk aan die van Stockholm, met als enige verschillen dat Hello, Goodbye werd gespeeld in plaats van Magical Mystery Tour, en dat Mull of Kintyre en Wonderful Christmas Time werden gespeeld. Ik vond Stockholm vorige week beter, maar dat kwam denk ik doordat ik de show toen voor het eerst zag en doordat de band gisteravond een beetje vermoeid leek te zijn. Dat bleek wat mij betreft vooral tijdens Blackbird. Dat nummer, wat Paul al een miljoen keer gespeeld moet hebben, ging ineens de mist in. Hij vergat zijn tekst. Hij was er zelf duidelijk verbaasd over, onderbrak het nummer en zei dat hij het maar even opnieuw ging proberen!

Maar goed. Lang verhaal kort: hier zijn de foto’s. 🙂

 

 

This entry was posted in Muziek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Paul McCartney in de Echo Arena in Liverpool – 20-12-2011

  1. david says:

    Hey Kirsten, geen idee wie je bent maar ik vond je site omdat ik dingen zocht over het concert van McCartney waar ik dinsdag was (in Liverpool). Leuk dat je zo genoten hebt. Geloof even van een fan die 21 concerten heeft gezien: Liverpool was één van de beste shows ever. Stockholm zal best goed geweest zijn, maar vooral indruk gemaakt hebben omdat het je eerste keer was. Dinsdag was ECHT heel goed. Historisch moment om bij geweest te zijn!
    Fijn dat je zo genoten hebt en wat gaaf dat je zulke spontane beslissingen kunt nemen om te gaan. Ben benieuwd hoe je aan zo’n goede kaart bent gekomen. (ik zat zelf overigens 6e rij voor gitarist Rusty Anderson, ook niet slecht)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*