Praten in de provincie, bedanken voor het bestuur en het circus dat campagnevoeren heet

Afgelopen woensdag had ik in Den Haag een vergadering van de commissie Bestuur en Middelen. Voor het eerst zou ik daar zelf iets zeggen in het openbaar, als statenlid. Kees Freeke van SGP/CU had het voorstel gedaan om een zusterrelatie met een provincie in Roemenie te beginnen en ik moest in de vergadering het PvdA standpunt hierover toelichten. Wij wilden graag dat er vanuit de inhoud werd gezocht naar een nieuwe partner (de vorige was de BAZ-regio in Hongarije, maar nu dat land bij de EU zit heeft de provincie besloten een nieuwe regio of provincie op te zoeken) en we wilden ook aansluiten bij bestaande ambtelijke en andere verbanden. Trek ook Bulgarije erbij, houdt de contacten met Hongarije in stand en kijk desnoods zelfs naar Turkije, als ander mogelijk toetredend land tot de EU. We zaten op zich dus niet ver van Kees af. CDA en VVD helaas wel. Die wensten er geen cent in te investeren momenteel. Het onderwerp komt later terug.

Donderdag de hele dag XS4ALL en ‘s avonds naar het bestuur van de PvdA in Rotterdam. Voor het laatst, want ik ging dus melden dat ik weg was. Ik had taart meegenomen om dat te vieren. Het voelde heel raar, ineens was ik een buitenstaander. Het was zelfs zo erg, dat de deur dicht ging toen de voorzitter en secretaris vlakbij aan het praten waren. Dat heb ik in die jaren dat ik in het bestuur zat nog nooit meegemaakt zo voorafgaand aan een vergadering. Ik voelde me daardoor nog minder op mijn gemak. En afscheid nemen was ook lastig. Sommige mensen bleken zelfs nog van niets te weten, maar echt heel lang uitleg geven wilde ik niet. Voor mijn gevoel had ik enkele dagen eerder al afstand genomen, dus nu wilde ik niet langer een indringer zijn. Ik vertrok dan ook snel.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.