Radio 1, Toertocht Grand Depart, Tour de France, Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Lance Armstrong!!!

een interview over de Toertocht Grand Depart waar ik later op de ochtend samen met 10.000 anderen aan mee zou doen. Aansluitend dus op de fiets, om samen met Frans, Wim, Tonnie, Ciska, Harrie, Jaap en Henk Jan aan de 120 kilometer te beginnen. In het begin konden we nauwelijks gang maken, omdat het toch wel wat veel is, met 10.000 man zo’n stukje fietsen. Maar tijdens de tweede helft knalde het gemiddelde omhoog, omdat we flink wat stukken rond de 40km p/u reden. Ik heb een nieuwe maximum snelheid bereikt: 63,5 km p/u, wat in de Heinenoord tunnel haalbaar bleek. Gemiddeld kwamen we op 29,5 uit, ondanks de trage start. Onderweg 4 ambulances gezien, met twee mensen op de grond die er slecht aan toe leken. Ook doorkruisten we een begrafenisstoet, waarbij de groep van pakweg 300 renners waar we net in zaten van hun fiets afstapte. Onderweg ook een stuk of 50 lekke banden gezien, waaronder twee van Frans. 🙂

Na afloop nog even een ijsje gegeten bij de IJssalon en daarna thuis mijn fiets schoongemaakt. Job Jan Altena van Radio 2 belde me toen ik daar nog mee bezig was en vroeg of ik ook naar de ploegenpresentatie voor de Tour de France kwam. Ik had al gehoord dat die deze avond zou zijn, maar wist niet hoe laat. Dat bleek al om 18:00 uur te zijn. Nog in mijn wielerkleding crosste ik naar de Erasmusbrug, waar Job Jan zonder enige accreditatie probeerde achter de schermen te komen. Dat lukte en ik liep met hem mee. Dat betekende in de praktijk dat we op de beste plek van de avond kwamen te staan, namelijk direct bij de plek waar alle renners na de presentatie van hun ploeg het podium af moesten rijden. Ik had werkelijk iedereen aan kunnen spreken, maar omdat mijn telefoon (iPhone, argh!!) bijna leeg was, heb ik me in moeten houden. Maar… ik heb wél een foto van de Raboploeg, een paar leuke foto’s van Lance Armstrong (die werkelijk de enige wielrenner was waarvoor de pers elkaar compleet overhoop liep) en…. een foto van mezelf met de enige twee Nederlandse tourwinnaars aller tijden -ook nog eens in hun gele truien-, namelijk Jan Janssen en Joop Zoetemelk!!!! Hoe kick ass is dat? 🙂

Toen de foto werd gemaakt zetten ongeveer 15 tv-ploegen ook hun camera’s aan, dus misschien ben ik nog wel ergens terug te zien. Het was in ieder geval erg leuk. En inmiddels ben ik weer thuis, om het grote Tourspel op Nederland 1 te kijken. Het is apart dat het WK nog bezig is, want ik ben alweer helemaal in Toursferen. Laat de Tour de France maar beginnen! Zaterdag proloog, zondag eerste etappe (en direct na de start dan hopelijk weer naar Thialf om te schaatsen. Hopelijk, want vandaag meldden ze dat ze morgen in ieder geval na twaalf uur sluiten, omdat ze niet tegen de hitte op kunnen koelen).

This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*