Roadtrip door Canada, een update

Afijn. Het is dag 5 van mijn roadtrip door Canada en de Verenigde Staten. Vijf dagen geleden vertrok ik samen met de Canadees Aaron en de Nederlandse Ariena vanuit Montreal. Onze eerste stop was Sudbury, waar we de nikkelmijn bezochten. In de Tweede Wereldoorlog leverde Sudbury 90% van al het nikkel voor de geallieerden. Nog steeds is Sudbury een van de belangrijkste nikkelmijnen ter wereld, alleen in een Russische mijn wordt nog meer geproduceerd. Sommige mijnen gaan tot wel 1,5 km diep.

Over de auto zal ik niets meer zeggen, die ellende heb ik al uitgelegd. Maar de laatste dagen doet hij het gelukkig prima. We hebben al meer dan 2.000km gereden. Onze hosts in Sudbury, Sault Ste Marie, Thunder Bay en nu in Kenora zijn geweldig. We hebben overal uitgebreide diners gekregen, prima bedden en ontzettend veel leuke verhalen kunnen delen. Couchsurfing is echt geweldig.

Vandaag zitten we de hele dag in Kenora, een klein plaatsje vlak voordat de prairies beginnen. Tot nu toe was het landschap heuvelachtig, veel bossen en meren. Dat verandert morgen, dan wordt alles Hollands vlak.

Het weer hier is fantastisch. Het is nog wat koud, maar vrijwel alle sneeuw is weg, de zon schijnt en de lucht is blauw. Het huis waar we nu zitten heeft een werkelijk spectaculair uitzicht over een meer. Ik heb geprobeerd er wat foto’s van te maken, maar met tegenlicht. Beetje onhandig. Ik heb ook nog twee foto’s van Li in mijn Saguenay Verdel hockeyshirt. Lang verhaal. 🙂

Gisteravond gingen we bij buurman Andrew op bezoek, die zich in het geisoleerd gelegen Kenora wat hobby’s heeft aangeleerd. Hij heeft een telescoop in een zelfgebouwd observatorium neergezet. Er staat volgens mij voor meer dan 100.000 dolllar aan apparatuur. En ook al was ‘the sky hazy’, we konden wel de ringen om Saturnus zien. Geweldig is dat! Ook van Mars kregen we een fantastische close-up. Het International Space Station komt helaas over twee dagen pas weer langs. Andrew had overigens ook zelfgemaakte kanonnen staan (en ze werken ook, sommige met kogels, andere met golfballen), paintball guns, elektrische helikopters en andere leuke toys for boys. Heel grappig.

Morgen rijden we verder naar Winnipeg, de dag erna naar Regina, waar we dan twee dagen blijven, vervolgens Calgary (zelfde verhaal), dan twee dagen in Kamloops en daarna arriveren we in Vancouver, waar het tweede deel van de reis begint.

Overigens, mocht iemand nog een roadtrip door de Verenigde Staten willen maken dit jaar: ik heb nog plek in de auto voor het deel van Las Vegas (8 juni) tot en met Washington DC (29 juni). Drie weken lang van west naar oost-Amerika dus. Reageer maar in de feedback of via de contactknop als je meer informatie wilt.This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*