Roadtrip

Vandaag rijden we naar Vancouver, het laatste stukje van de reis Montreal-Vancouver. Het zal in totaal ongeveer 5.000km zijn. Los van de autopech is de reis geweldig geweest. Al onze hosts waren zoooo vriendelijk. Vannacht bleven we bij Colleen en Liam, een echtpaar met twee kinderen net buiten Kamloops, een plattelandsstadje. Ze zitten vol met fantastische verhalen over de redneck community hier, met bijvoorbeeld een buurman die op de vraag hoe hij zijn steak wilde antwoordde: ‘just wipe his ass and cut of the horns, that’s enough’. Juistem.

We zijn ongelooflijk verwend deze reis. Overal kregen we uitgebreid te eten, we kregen rondleidingen, gingen samen uit en we hoorden talloze boeiende verhalen. Het uitzicht is ook weergaloos. Gisteren reden we van Calgary naar Kamloops, dwars door de Rocky Mountains. Veel rendieren en dergelijke gezien. Watervallen zijn er in overvloed. Heerlijk.

Eenmaal in Vancouver gaan Ariena en Aaron hun eigen weg, maar Remco, Wouter en Joeri wachten ons daar op om het tweede deel van de roadtrip mee te reizen in de minivan. Dat tweede deel begint de 12e en leidt ons door de Rockies (maar dan uitgebreider), Vancouver Island en gaat vervolgens richting het zuiden: de VS. Via Seattle, San Francisco en Los Angeles rijden we naar de Grand Canyon en Las Vegas. Aankomst daar is pakweg 5 juni.

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*