Robin of Sherwood

De hele gang

Jaren geleden werd in Nederland de serie Robin of Sherwood uitgezonden, op Nederland 3 tijdens ‘wintertijd’. Robin of Sherwood is verreweg de beste Robin Hood serie aller tijden. En wat mij betreft sowieso een van de beste TV-series in het algemeen. Elk jaar in de kerstvakantie hoopte ik dat ze het weer zouden herhalen, maar het gebeurde nooit. Af en toe kwam ik in newsgroups posts tegen van mensen die vroegen: weet je nog, die ene Robin Hood serie? En dan kwamen alle verhalen uit de serie weer naar boven. Over de hoofdrolspeler die gewoon keihard doodgaat (daar zit je dan, als 8-jarig meisje naar de TV te kijken) of de zoon van Sean Connery die ook al zo knap bleek te zijn als zijn vader. Maar ja, met alleen maar nostalgie schiet je ook niets op.

Dus heb ik deze week de complete DVD-box-set-doos-whatever maar gekocht. 24 afleveringen, ole!

‘Robin of Sherwood is a Robin Hood TV series that was made in England from 1983-1985. It originally aired in the UK on HTV and in the USA on Showtime cable channel and various PBS stations. This series was created by Richard Carpenter and produced by Paul Knight for Goldcrest. Michael Praed starred as the Hooded Man in the first two series and Jason Connery became Herne’s Son for the third series.’

NasirMijn grote vraag was nu natuurlijk, ben ik de enige die Herne the Hunter, Nasir (echte naam Mark Ryan, ooit nog ontmoet op nota bene een Star Trek conventie zie links op de foto), Much, Will Scarlet, Little John, en natuurlijk Robin of Sherwood en de fantastische (in deze serie) sir Guy of Gisburne en de sheriff een warm hart toedraag, of zijn er nog meer mensen die zich deze serie herinneren? Want hoe zat het ook alweer:

Nothing’s forgotten. Nothing’s ever forgotten…

Oh ja, en als je de serie al zo goed vond, herinner je je dan ook nog de soundtrack? De cd ‘legend’ van Clannad…

Update 09-08-2004: Inmiddels heb ik alle dvd’s gezien. De tweede Robin Hood is toch een stuk minder dan Michael Praed… Op de dvd’s staan overigens heel veel extra’s, waaronder een ‘the making of’ en veel bloopers, en interviews met de acteurs 25 jaar later. Michael Praed en Jason Connery zien er dan een beetje als sulletjes uit, Clive Mantle, de acteur die Little John speelde ziet er uit als een professor en is ontzettend charmant, Mark Ryan (Nasir) en Ray Winstone (Scarlett) zien er wat dikker uit, Judi Trott (Maid Marian) ziet er nog het meeste uit zoals toen, Phil Rose (Tuck) heeft een… snor, Peter Llewellyn Williams (Much) is erg veranderd en ziet er nu een stuk minder sullig uit, Robert Addie (Gisburne) ziet er echt een stuk ouder uit (wat hij natuurlijk ook is). Maar het meest opvallende vond ik Nickolas Grace (de sheriff). Die was ongelooflijk grappig en maakte de perfecte opmerkingen over hoe de serie toen was. Ik ben heel anders naar hem gaan kijken in de serie. Erg leuk… de dvd’s zijn absoluut een aanrader, voor de echte fan. 🙂

Update 07-09-2004: Oke, de DVD-box is te bestellen! Voor 159,95 eur op dit adres. Hij is op voorraad tegenwoordig, omdat er schijnbaar via mijn weblog vrij veel mensen zijn die hem bestellen, en ze bezorgen hem binnen 48 uur!! Het zijn negen dvd’s, en ze zijn NIET ondertiteld. Er is geen ondertitelde versie, nergens. En die komt ook niet. Dus zoek er ook niet naar. Op de dvd’s staan heeeel veel extra’s, zoals interviews met de acteurs toen, maar ook interviews die een paar jaar terug afgenomen zijn! Dat is heel leuk om te zien. Ook staan er veel bloopers op, the making of en allerlei andere extra’s. Het geld waard? Ja!

Update 10-01-2005: Ik vul de informatie maar even aan, want er zijn inmiddels al bijna 1000 mensen op de een of andere manier op deze blogentry terecht gekomen. Robin of Sherwood is nog steeds erg populair, dat blijkt. Wat die informatie betreft: de meeste Nederlandse omroepen kopen nauwelijks meer buitenlandse producties aan, de kans dat Robin of Sherwood herhaald wordt is dan ook nihil (people have tried!). Maar ik wil toch nogmaals op de dvd-box wijzen. Het kost wat, maar dan heb je ook echt wat. Hij is dus 160 euro voor negen dvd’s. Als je slim bent, koop je een Ro-card (rechtsbovenaan op de bestelsite) voor vijf euro, want dan krijg je 10% korting op elke aankoop die je doet. Dan is de dvd-box dus niet 160 euro, maar 144 euro. Zelfs met die 5 euro die je moet betalen voor de Ro-card heb je dan dus nog steeds 11 euro korting! En… als je een Ro-card koopt, krijg je er een gratis dvd bij meteen… Dus dat is wellicht een handige tip. Kortom: voor 149 euro kun je de complete dvd-set krijgen. En geloof me, hij is de moeite absoluut waard!

Update 05-02-2005: De link naar de bestelsite van de dvd-box werkte niet meer. Die heb ik gewijzigd. Als hij het weer niet doet, ga dan gewoon naar www.rodisc.nl en tik als zoekopdracht in: ‘Robin of Sherwood’ en dan krijg je hem ook.

Afijn, genoeg reclame, als je de box koopt, veel kijkplezier… 🙂

This entry was posted in Films, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Robin of Sherwood

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*