Rotterdam

Zo. En na alle blogs over China -dat kost ook teveel tijd eigenlijk- ook eens een entry over ander nieuws. Marja zit inmiddels in Griekenland, Herman nog steeds in Montreal waar hij een cursus Frans volgt en vandaag smste Jan Vos me dat hij met Richard op de Waddenzee zit. Iedereen is on the move! Elke keer als ik in het buitenland ben krijg ik weer dat gevoel dat we echt allemaal op dezelfde planeet leven en het met zijn allen moeten doen. Grenzen bestaan slechts in onze eigen gedachten.

Nieuws uit Nederland sijpelt ook af en toe binnen. Ik hoorde dat het vandaag hagelt in ons kikkerlandje? En dat terwijl ik vandaag juist voor het eerst weer eens echte zon heb meegemaakt, met de 28 graden die het vandaag was.

Gister hoorde ik het ontzettend vervelende nieuws uit Feijenoord, dat Robbert Baruch ineens toch geen DB’er wordt, omdat drie eigen fractieleden tegen zijn benoeming stemden. Soms is politiek waanzinnig kloterig, achterbaks en ellendig. Ik leef erg met hem mee. Ander slecht nieuws kwam via Marja in Griekenland tot me. De chemotherapie voor Kees wordt stilgezet. Hij is uitbehandeld. Een heel vreemd idee, want de kans is ineens heel groot dat ik hem nooit meer zal zien. Kan en wil er nauwelijks aan denken. Ik hoop heel erg dat hij nog een lange en gelukkige tijd onder ons mag blijven. Ik heb er in ieder geval zeer veel respect voor dat hij zich zo aan het leven vastklampt. Hoe ziek hij ook is, hij komt als opvolger in de Rotterdamse raad nog steeds naar alle vergaderingen waar hij heen kan komen. Respect.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*