Rotterdams Dagblad

Het is me toch maar een interessante week. Eerst geinstalleerd worden als statenlid, dan de dag erna een emmer water over de directeur van het bedrijf waar je voor werkt gooien (don’t even ask!) en weer een dag later tijdens een Statenexcursie horen dat je in de krant staat. Ik heb inmiddels een exemplaar van het Rotterdams Dagblad waar het betreffende artikel in staat op de kop getikt (met foto zelfs), maar het verhaal is ook online te vinden, op http://www.rtvwest.nl.

Kirsten Verdel op z’n Rotterdams in Provinciale Staten
 
 
Door kor kegel
 
Den Haag – Dat was nou een echt Rotterdams debuut in het provinciehuis. Kirsten Verdel was woensdag nog maar net benoemd in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, of ze zette al aan tot ‘geen woorden, maar daden’.

Kirsten Verdel, een 27-jarige Rotterdamse – ze woont in een Kubuswoning aan de Overblaak -, is in de Staten de opvolgster van Marga Duijnker, PvdA-wethouder in Bernisse. Ze nam gisteren plaats naast haar partijgenoot Henk Letschert, die even later een motie onder ogen kreeg, die de SP in de maak had. Het ging over biobrandstof en SP-Statenlid Bart Vermeulen kwam vragen of de PvdA de motie mee wilde ondertekenen.

Verdel keek mee over de schouder van Letschert. ,,Ik las: onderzoek naar de toepassing van biobrandstof. Wat, onderzoek, zei ik. Weer een onderzoek? Laten we er gewoon mee beginnen! Doe wat!” En dus werd op haar aanraden de motie aangepast. Er staat nu in dat de provincie in het eigen wagenpark met schone voertuigen moet beginnen. Een pilot – die gedeputeerde Erik van Heijningen beschouwde als aanvulling op zijn milieubeleid. En dus werd de motie unaniem aangenomen.

Een flitsend succes voor een jong Statenlid, dat alleen nog politieke ervaring heeft opgedaan in het afdelingsbestuur van de PvdA-Rotterdam. ,,Wel liep ik al mee met de fractievergaderingen in de Staten. Het is raar gegaan,” zegt ze. ,,Een paar jaar geleden werd ik lid van de PvdA en liet ik weten dat ik wat wilde dóen. Ik gaf me dus overal voor op. Ook voor de provincie. Nummer 30 vond ik mooi genoeg. Maar op de ledenvergadering, waar ik niet bij kon zijn, werd ik opgetild naar plaats 24. Door het Wouter Bos-effect hadden we in de provincie zetelwinst en kwam de PvdA op twintig zetels uit. Nou, twee gedeputeerden, anderen die opstapten, dan gaat het snel.”

Verdel is geboren in Leiderdorp, woonde in Roelofsarendsveen en zat in Leiden op de middelbare school, voordat ze naar Rotterdam kwam. Ze kent Zuid-Holland al goed. Maar eigenlijk kent ze heel Nederland als haar broekzak doordat ze werkte bij de Osdorp Posse en elk weekeinde meeging naar optredens overal in het land. Nu werkt ze bij XS4all in Diemen.

De Kubuswoningen vindt ze een van de prachtigste plekken van Rotterdam. ,,Alles bij de hand. Alle vormen van openbaar vervoer, een uitvalsweg, winkels, de markt, bibliotheek, horeca, haven – alles om de hoek. En dichtbij die lekkere ijszaak op de Meent.”

This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*