Science Guide: Rotterdams talent maakt Hillary president

De Rotterdamse bestuurskundige Kirsten Verdel is de eerste Nederlander die een prestigieuze Canadese Sauve Scholarship krijgt. De beurs van McGill University in Montreal wordt jaarlijks aan maximaal 14 jonge talenten wereldwijd toegekend die high leadership potential wordt toegedicht. Verdel gebruikt de beurs om Hillary Clinton te helpen het White House te veroveren en in dat verband onderzoek te doen naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008.

Zij werkte de afgelopen jaren als PvdA-campagneleider in Rotterdam en het landelijk campagneteam en organiseerde de actie om Klaas de Vries tegen de zin van zijn partijtop hoog op de Eerste Kamerlijst te krijgen.

Verdel zal zich in Canada eerst echter ook verder gaan verdiepen in vraagstukken over ontwikkelingssamenwerking. De afgelopen jaren maakte ze al reizen naar een weeshuis voor zwaar gehandicapte kinderen in China en naar het door burgeroorlog getroffen West- Afrikaanse Sierra Leone, om hulpacties op touw te zetten.

De Sauve-bursalen zijn geheel vrij in hun tijdsbesteding gedurende hun negen maanden in het Noord-Amerikaanse land. Het volgen van vakken behoort tot de mogelijkheden, evenals onderzoek doen. Om zelfontplooiing de grootst mogelijke kans te geven hoeven er geen examens te worden afgelegd, ook hoeft er geen eindproduct te worden afgeleverd. Jaarlijks melden vele duizenden mensen zich aan voor de beurs.

Bron: http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=103831.

This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*