Sierra Leone: Ga NIET met de helikopter!

Hier nog maar eens de gouden tip voor als je ooit naar Sierra Leone gaat: Neem NIET de helikopter vanaf het vliegveld naar Freetown, of vice versa. Vorig jaar is er al een helikopter neergestort met 15 doden, een paar maanden geleden kwamen er vonken van een andere helikopter af, en gisteren is er weer een helikopter neergestort met 21 doden als gevolg. Zie dit bericht.

Toen wij in Salone waren, zoals de bevolking Sierra Leone zelf noemt, zijn we ook niet met de helikopter gegaan. De situatie bij het vliegveld is als volgt: Het vliegveld zelf heet Lungi Airport. Het is geen eiland, maar als je in Freetown, de hoofdstad, wilt komen met de auto dan moet je een halve dag omrijden. Je kunt ook met een snelle helikopter gaan of met de veerboot. Die laatste optie is wel heel veilig. De boot ziet er prima uit, kost bijna niets (ongeveer een euro) en er wordt heel strikt omgegaan met het maximum aantal mensen aan boord. Hij is daardoor bij lange na niet overvol. Enige nadeel: het duurt vaak tot wel drie uur voordat de boot aan de overkant van het water is. Maar dat geeft niet. Als je de tocht maar overleeft.

Dus: voor een ieder die ooit bij toeval of na googlen op dit weblog komt: NEEM DE BOOT!!!

En oh ja, nu we het toch over Sierra Leone hebben: Vandaag natuurlijk uitgebreid op het NOS Journaal dat Charles Taylor, voormalig president van Liberia, berecht wordt in Den Haag. Het journaal had het over de ‘vermeende’ misdaden van Taylor. Ach ja, die 200.000 doden en 50.000 verminkten zijn uit de lucht komen vallen. Met de 150.000 doden in Liberia heeft hij natuurlijk ook niks te maken gehad, net als met die 900.000 dollar die hij stal in Liberia. Die vlucht van hem naar Ivoorkust was natuurlijk puur toeval. Oh, en laten we het ook maar niet hebben over de aanslag die hij plande op de Liberiaanse ambassade in Amerika. Dat ging uiteraard ook per ongeluk. Pfff..

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*