Snakes on a plane… in Nederland?

Snakes on a plane gestort. Hij komt pas 28 september in Nederland in de bioscoop, dus gaan we over anderhalve week maar naar Antwerpen, waar hij al eerder draait. I can’t wait longer than that!

Wat er zo speciaal is aan deze film? Welnu, heb je de titel al eens goed tot je door laten dringen? En gemerkt hoe absurd die is? Snakes… on a plane… wat IS dat? Wat MOET je met zo’n titel?

En dat is dus ook precies wat Samuel L. Jackson dacht toen hij de titel onder ogen kreeg. Zonder te weten wat het script of het plot was, gaf hij aan per se in die film te willen spelen. Puur vanwege de titel. En zo geschiedde. En nu is er dus de film Snakes on a plane. Met Samuel L. Jackson. En daarmee is de hele film wel samengevat.

Er is veel te vertellen over Snakes on a plane en de mega internet hype die er omheen ontstaan is. Zo werd tijdens de opnames de titel veranderd naar Pacific Air Flight 121. Waarop Jackson eiste dat de titel terug veranderd werd. Which happened. Op internet werden allerlei parodieen gemaakt op mogelijke Snakes on a plane trailers. In een van de populairdere filmpjes zat de zin ‘I want these motherfucking snakes off this motherfucking plane’, een typische Sam L. quote. Nadat de opnames voor de film al waren afgelopen, zijn er toch een aantal scenes opnieuw geschoten. En de internet quote kwam ook in de film. Van een film voor alle leeftijden werd het een film voor 16+. De titel van de film komt overigens uit een brainstorm in een kroeg in Hollywood, waar een aantal mensen probeerde ‘the most awful pitch for a movie’ te bedenken. En een persvertoning deed de filmmaatschappij niet eens meer in Amerika, via internet was de hype al zo groot geworden dat dat niet meer nodig was.

Ondertussen is de film in Amerika dus in premiere gegaan. De reacties op www.imdb.com waren hilarisch. Vrijwel iedereen verwachtte een slechte film. Maar ze vonden het geweldig. Want ze kregen… snakes… on a plane… met Samuel L. Jackson. In veel zalen werd gejuicht, geklapt en geroepen tijdens veel scenes. Het is nu al een cultklassieker. Een paar reacties:

– ‘Jackson should be given the entire MTV Movie Awards not just best picture. ‘
– ‘There was no point in this movie were I was not laughing.’
– ‘Most of the characters are very clichéd and stupid as well, and they don’t do the most logical things in the situations they are presented. But that’s not what you care about. THAT’S NOT IMPORTANT! What is important, is the fact, that there are SNAKES… ON A PLANE!’
– ‘The title says everything you need to know. You’re in a 200 foot long aluminum tube flying at 35,000 feet with snakes loose everywhere and Sam Jackson is getting very tired of them.’

Natuurlijk (?) is er al een Wikipedia site over de film. En een hilarisch gesprek tussen Jon Stewart en Samuel L. Jackson bij The Daily Show. En een geweldige nep-auditie voor de film van een acteur die Christopher Walken, Jack Nicholson, Al Pacino en anderen nadoet. En nog tig andere filmpjes over de film.

Kortom: ik doe geloof ik (met plezier) mee aan de internet hype. 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*