Sofia – Bulgarije

Afgelopen weekend ben ik naar Sofia geweest, in Bulgarije. Een leuke last minute beslissing (donderdag pas bedacht, vrijdag weg), maar dat leverde wel de vraag op: waar ga ik naartoe? Ik had geen zin om in m’n uppie in een hotel te gaan zitten, dus besloot ik om te proberen een Couchsurf host te vinden. Na een stapeltje afwijzingen (‘helaas, al andere plannen’) kwam er dan toch een reactie van iemand die mij wel drie nachten onderdak wilde bieden: Rados meldde dat ik welkom was. Maar… er was wel één klein dingetje: ik zou op vrijdag aankomen en dat was… zijn verjaardag. En zo kwam het dat ik meteen na aankomst in Bulgarije naar een verjaardagsfeestje ging, van iemand die ik tot dat moment nog nooit in mijn leven had gezien. Het was erg gezellig, er waren in totaal zo’n vijftien mensen uit Bulgarije, Canada, Litouwen en Turkije.

Op zaterdag trok ik de stad in voor een korte wandeling, waarna ik met een andere Couchsurfer (die ik dus ook nog nooit had ontmoet), Martin, had afgesproken om uitgebreider te gaan wandelen. Hij vertelde een paardenboerderij in de bergen te hebben. Of ik zin had daarheen te gaan. Dat had ik wel, zo kon ik tenminste ook nog wat van de omgeving van Sofia zien. Na een 1,5 uur durende busreis door de bergen (prachtig!) kwamen we bij de boerderij aan, waar zijn vader aan het werk was om alles in gereedheid te brengen voor het toeristisch seizoen. Heerlijk gewandeld, ook door kleine dorpjes, veel over de Bulgaarse cultuur geleerd. Topdag!

De zondag besteedde ik aan het uitlezen van het eerste deel van de Millennium trilogie, een verdere stadswandeling en een bioscoopbezoekje. Maandagochtend weer terug naar Nederland, waar ik in een moeite door direct naar mijn werk ging…

Foto’s van mijn trip staan hier: KLIK HIER.

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*