Telegraaf, 9 november 2006: Ik ben Rotterdamser dan je denkt!

Elke keer wordt een bezoeker van de speciale De Telegraafsite www.rotterdamserdanjedenkt.nl geselecteerd, die eeuwige roem kan vergaren met een interview en een foto in deze krant. Deze week: Kirsten Verdel (28) uit Kralingen.

Ik ben Rotterdamser dan je denkt, omdat..?
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart leidde ik namens de PvdA in Rotterdam de campagne. Ik heb toen in zeven maanden tijd de stad en haar bewoners van voor tot achter leren kennen. Sinds die tijd ben ik verslaafd aan Rotterdam.

Wat is je favoriete plek?
Het uitzicht vanuit mijn kubuswoning, waar ik zes jaar lang gewoond heb. Vanuit mijn slaapkamer keek ik op het kantoorgebouw met de tekst ‘Alles van waarde is weerloos’ van dichter Lucebert op de gevel. Als ik wakker werd, hoefde ik alleen maar mijn hoofd op te tillen, dan zag ik de zon opkomen en zag ik die fantastsche woorden.

Het mooiste stadsevenement?
Wednesday Night Skate is mijn favoriet. Vijf woensdagen in de zomermaanden trekken meer dan 10.000 Rotterdammers skatend door de stad. De sfeer is geweldig en het is fantastisch om te zien dat mensen uit alle geledingen meedoen. Ik heb op mijn twaalfde skates gekocht en er toen een paar keer op gereden. Twee jaar geleden heb ik ze weer uit de kast gehaald en voor het eerst met Wednesday Night Skate meegedaan.

Waar hang je graag uit?
Ik kom vaak in restaurant Bazar in de Witte de Withstraat, bioscoop Cinerama en de IJssalon aan de Meent. Bazar is een van de weinige restaurants waar je na twaalven nog kunt eten, in Cinerama draaien de beste films en in de IJssalon kun je op elk tijdstip van de dag het heerlijkste ijs halen.

Met welke Rotterdammer zou je wel een dagje op stap willen?
Sander de Kramer. Als iemand betrokken is bij Rotterdam, dan is hij het wel. Dat heeft hij wel bewezen als hoofdredacteur van het Straatmagazine. Hij is een Rotterdammer bij uitstek, die veel mensen en de meest originele plekken kent en de meest originele verhalen weet te vertellen.

This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*