The longest day

Enigszins staccato, want haast. Vandaag hele dag in weeshuis. Een paar andere Nederlanders kwamen nog even langs, maar niet zoveel. Wel was Diane Long er, een Amerikaanse vrouw die voor Caritas werkt. Zij zijn degenen die al sinds de oprichting van het weeshuis zes jaar geleden zo ongeveer alle kosten die het weeshuis heeft betalen. Ook hun middelen zijn echter beperkt. Het was razend interessant om met haar te praten. Later wellicht meer daarover.

Na een hele dag met alle kinderen op sleeptouw te zijn geweest, ging ik aan het eind nog met Nana, Er Dan en Dan Dan naar een soort Chinese variant op de Kentucky Fried Chicken (inclusief ballenbak). Net toen ik de loodzware Dan Dan naar de overkant van een drukke weg aan het tillen was ging mijn telefoon. Marja: waar de bouten en moeren van mijn bed lagen! Ik bedacht me ineens: ‘oh ja, ze zijn mijn spullen naar mijn nieuwe huis aan het brengen in Nederland!’ Marja, Richard, mijn ouders, Gerwin, Erwin, Herman en Remco deden er naar hun zeggen twee uur over om alles in de hitte te verhuizen. Ik kreeg een ‘boos’ smsje van Gerwin: dat het belachelijk was dat zij zo hard voor mij aan het werk waren, terwijl ik lekker in een fast food shop zat. Hehe.

Ook leuk was wat Marja me later per mail vertelde: er was al veel post op mijn nieuwe adres, onder andere omdat er veel post van de Provinciale Staten was. Dat snapte ik niet, want ik had hen verteld geen post door te sturen zolang ik in China zat. Wat bleek? Op alle binnengekomen post staat: Kirsten Verdel, NIET DOORSTUREN, Vondelweg 51, Rotterdam. Zucht!

En nu is het 21:30 uur. Ik zit in de oogkliniek dit snel te tikken. En ondertussen ben ik de foto’s en filmpjes van vandaag aan het uploaden. Dan Dan en Nana hebben veel foto’s gemaakt met mijn toestel. Ik heb nog geen idee waarvan precies, haha. Zometeen snel naar het hotel en dan morgenochtend om 06:00 snel nog naar het weeshuis om afscheid te nemen van de kinderen. Hier trouwens het schema voor de komende tien dagen:

2 juli:
08:00 vertrek vanuit Houma naar Xian
15:00 bezoek aan weeshuis Xian (ik, Mali, Isaac)

3 juli
08:00 hele dag Terra Cotta Army

4 juli
08:00 naar Luoyang, musea Song en Han dynastie

5 juli
08:00 naar Dragongate caves (Longmen caves), boeddhistisch

6 juli
08:00 Shaolin klooster
19:00 avondtrein naar Shanghai

7 juli
08:00 hele dag Shanghai
19:00 boottocht

8 juli
08:00 naar Zhuozhuang, waterstad

9 juli
08:00 vrije dag in Shanghai
19:00 nachttrein naar Beijing

10 juli
08:00 hele dag Beijing

11 juli
08:00 Chinese muur

12 juli
08:00 vrije dag in Beijing

13 juli
09:30 naar vliegveld
17:55 aankomst op Schiphol!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*