Uit het leven van…

Zondag was weer gewoon een werkdag. ‘s Morgens met ongeveer dertig mensen naar Cafe Rotterdam, voor een fotoshoot met Peter. Willem de Roon (www.willemderoon.nl maakte de foto’s, ik deelde bijna letterlijk bevelen uit aan de vrijwilligers die met Peter op de foto gingen. ‘Niet in de zon kijken’, ‘kijk naar de camera’, ‘ga dichterbij staan’. Er werd mij een geweldige carriere bij het leger voorgespiegeld. Oeps… (zie hiernaast een nepfoto die op de fotoshoot gemaakt is door een innocent bystander).

Na de fotoshoot nog uitgebreid gelunched in Cafe Rotterdam (geweldig uitzicht over de Maas!) en daarna vertrokken Peter en ik naar Radio Amigo, een Hindoestaans radiostation waar Peter een uur lang werd geinterviewd over zijn beweegredenen om lijsttrekker van de PvdA in Rotterdam te worden en om zijn programma toe te lichten. Het was erg gezellig en inhoudelijk zeer goed. ‘s Avonds weer de hele avond bezig met campagnedingen regelen.

Maandag een gewone werkdag! Ik stond inmiddels al te tollen van de slaap, waar het mij de afgelopen week zo aan ontbrak. Maar ik moest van vergadering naar vergadering hoppen (sommige daarvan waren elders in de stad, zo zat ik rond de middag in de kamer van Robin Linschoten, tegenover Hotel Des Indes), dus er was voortdurend de noodzaak om alert te zijn. Vooral toen er ineens een nota voor Pechtold geschreven moest worden. Stress, stress! ‘s Middags door naar het provinciehuis, waar we een fractievergadering hadden van de commissie Ruimte en Wonen. Aansluitend een marathonvergadering tot 22.30 uur met de gehele fractie. Chester belde nog, dat hij zijn hand had gebroken na afloop van mijn feest. Erg lullig, want hij had al ontzettende last van RSI. Nu kan hij helemaal niets meer.

En vandaag was het ook weer druk. Weer de hele dag BZK en ‘s avonds zou ik dan eindelijk even vrij hebben. Maar er kwam weer niets van terecht. Toen ik Michiel van Hulten belde om een afspraak voor morgen te maken, nam deze op met ‘Je staat in de krant’. Een ingezonden brief die ik naar het Parool had gestuurd bleek vandaag te zijn gepubliceerd. Die moest dus even op Peter’s website en daarna hielp ik Michiel met het schrappen van wat stukjes tekst uit een groot artikel dat zaterdag in het NRC gepubliceerd wordt over zijn afgelopen week (‘Hollands Dagboek’). Daarna gooide ik mijn laptop uit en riep tegen Remco dat we naar de bioscoop gingen. We waren al bijna daar, toen Peter belde: spoedoverleg bij hem thuis. Dus liet ik een sip kijkende Remco achter en wandelde ik naar Peter’s huis. Daar vergaderden we tot middernacht.

En nu zit ik thuis, in de wetenschap dat ik morgen weer aan de bak moet: gerepareerde fiets halen, naar XS4ALL, dan een afspraak met Michiel, door naar een avond campagne-overleg… It never ends.

Gelukkig is er nog genoeg (gesmolten) chocolade over van afgelopen vrijdag. Mijn energievoorziening is dus nog wel even op peil. Morgen misschien ook maar eens een videocamera kopen om de rest van de campagne te filmen. Lijkt me ook wel wat.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*