Vakantie geboekt, binnen uur weer gecancelled. Annuleringskosten: 381 EUR!!

Nou, ik heb weer eens echt een mazzeltje. NOT. Ik zou met Floris meegaan op duikvakantie naar Egypte in oktober. Vertrek was 6 oktober en dan 8 dagen naar het land van de piramides. Kosten voor de groep van pakweg 16 man die reeds geboekt had: rond de 700-800 EUR per persoon. Kosten voor mij omdat ik heel laat boekte: maar liefst 1032 EUR. Maar dat was nog overkomelijk, dus boekte ik.

Binnen een half uur kreeg ik de factuur van SeaSee Travel in mijn e-mail. Ik wilde direct betalen, maar zag tot mijn grote schrik dat er stond: van 29 september tot en met 6 oktober. Ik belde SeaSee Travel dus om te melden dat ze een fout hadden gemaakt. De fout bleek echter aan onze kant te liggen: 6 oktober was niet de vertrekdatum, maar de retourdatum. Dat was een groot probleem, want dat betekende dat ik niet kon. Ik moet namelijk op 4 oktober een lezing geven in België. Ik baalde verschrikkelijk, want moest nu mijn vakantie annuleren. Het werd echter nog veel erger, want ook al annuleerde ik binnen het uur na de aanvraag, ik moet nu tóch 35% annuleringskosten betalen. In totaal met administratiekostenonzin is dat maar liefst 381 EUR!

En nee, er is geen enkele manier om daar onderuit te komen. De SeaSee Travel is niet aangesloten bij de ANVR, waardoor je geen aanspraak kunt maken op de 42-dagen regeling, die stelt dat je bij een annulering van meer dan 42 dagen voor vertrek alleen de aanbetalingskosten moet betalen.

Ik heb nog gezocht naar een alternatief, namelijk korter reizen, dus op 4 oktober weer terug zijn in Nederland. Dat zou dan effectief een vakantie van 3 dagen zijn. Dat kon, maar dan wel met Brussel als vertrekplaats in plaats van Nederland en dan zou het voor die korte periode 900 EUR zijn, slechts 100 EUR minder dan de 8-daagse reis!

Kortom: ik kan nu én niet op vakantie én ik moet daar ook nog eens 381 EUR voor betalen. Ik ben ZO VRESELIJK BLIJ nu.

Kan iemand #*($*#($&(#$ die achterlijke wet veranderen die zegt dat je bij het boeken van reizen geen bedenktijd mag hebben???????

This entry was posted in Reizen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Vakantie geboekt, binnen uur weer gecancelled. Annuleringskosten: 381 EUR!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*