Vakantie in Florida 2013 – Dag 6 en 7

20131226_21124425-12-2013
Vanuit ons heel erg fijne hotel in Key Largo (Tavernier Inn, echt een aanrader) rijden we naar Miami. We kunnen kiezen: meteen naar onze host, of eerst even naar het strand. We kiezen voor het laatste en kunnen zowaar voor 1,75 dollar per uur pal bij het strand staan. Stukje lopen over de boulevard, Espanola Way over, eten op Lincoln Road en daarna alsnog naar 2nd street, waar couchsurf host Rob Greeley ons al opwacht. Hij woont op de 37e verdieping van een heel luxe appartementcomplex pal aan de bayfront. Bewaking bij de receptie, zelfs iemand die de deur van het gebouw voor je open doet, zo een appartementcomplex. In zijn appartement treffen we niet alleen Rob zelf aan, maar ook de Belgische Jeroen, die inmiddels omgedoopt is naar Jay. Geert krijgt ook een nieuwe naam, omdat Rob zijn naam onuitspreekbaar acht. Het wordt Joey. Verder is er ook nog Eduardo, een Braziliaanse medicijnstudent die een maand lang in Miami aan het werk is en van zijn professor zelfs op eerste Kerstdag moet werken….

Na een uur rondhangen en van het uitzicht genieten rijden we met z’n allen (plus nog twee mensen die later aansluiten) naar Fort Lauderdale, waar een grote potluck kerstparty is. Dat wil zeggen: ‘bring your own food’. Ongeveer 44 couchsurfers uit de regio en uit andere landen vieren kerst bij Brandy thuis, een 33-jarige vrouw uit Fort Lauderdale. We brengen stapels drank en eten mee, en blijken bepaald niet de enigen te zijn die dat hebben gedaan. Er is een overvloed aan eten, er is muziek, er is een zwembad, een patio en er is Rudolph the red nosed reindeer. Na talloze gesprekken met boeiende mensen van over de hele wereld zijn we ‘s avonds laat weer in Miami, waar iedereen binnen een paar minuten in slaap valt.

26-12-2013
Het regent. Het regent niet een beetje, het giet. De hele dag. Maar niet getreurd, we vermaken ons wel. Dat begint al vroeg: Rob heeft ontbijt voor ons gemaakt: vers fruit, brood met brie, gebakken aardappeltjes. En nóg verontschuldigt hij zich voor het feit dat het volgens hem maar een karig ontbijt is. Hij is echt gek. Hij is al de hele tijd vreselijk aardig voor ons. Dat wordt nu nog erger: hij doet onze was. En vouwt het daarna nog op ook. We weten nu echt niet goed meer hoe we hem moeten bedanken voor zoveel gastvrijheid! We proberen het met stroopwafels (dat werkt) en gooien er nog een bezoekje aan de bioscoop bij. Overdag gaan Geert/Joey en ik nodanks de regen de stad in. We shoppen aan de Bayfront, waar we onder andere standbeelden zien van moeder Theresa en Gandhi die zwaarbewapend het veld bewaken, we pakken de gratis metrorail, we lopen door een groot winkelcentrum waar we minimaal 50 juweliers zien en we hangen rond bij de haven, waar we tot onze grote verrassing ineens een stuk of 5 dolfijnen zien zwemmen! Rob vertelt ons later dat dat heel uitzonderlijk is: hij had ze er nog nooit gezien!

In de namiddag regent het nog steeds. We kijken Back to the Future II in het Spaans op een of ander vaag tv-kanaal, Joey en Rob proberen allerlei soorten bier en we bereiden ons voor op een tochtje naar de bioscoop: The Secret Life of Walter Mitty. Wie zei dat Miami niet leuk was is gek!

We eindigen de avond na de film -die lichtjes tegenvalt- bij het Holocaust monument: een enorme hand die uit de grond omhoog steekt, waarop tientallen, zo niet honderden mensen naar boven proberen te klauteren.

This entry was posted in Reizen, Verenigde Staten and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*