Van alles en nog wat

Vrijdag was de laatste werkdag van het jaar. Het werd een onverwacht korte dag, want door de aangekondigde sneeuwstorm en de bijbehorende NS-ellende moest iedereen er vroeg vandoor. Ik zat zelf uiteindelijk in een propvolle trein naar Amsterdam. Daar was het al een beetje aan het sneeuwen. Gelukkig kwamen er nog veel mensen opdagen bij het XS4ALL-etentje, ongeveer 50 mensen hadden een erg gezellige avond. De eerste foto die in dit bericht staat is tijdens dat etentje gemaakt in het steegje waar het restaurant zat. Het was toen net gestopt met sneeuwen. Erg mooi.

Maar de treinen reden natuurlijk (?) niet meer. Dus bleef ik bij Robin slapen. En de volgende ochtend was ik veel te vroeg alweer op weg, naar Schiphol. Want ik zou oud en nieuw dus in Zwitserland gaan vieren. Het vliegtuig had een uur vertraging, maar dat was wel te doen, ik had genoeg leesvoer. Wel leuk trouwens hoe die paspoortcontrole gaat, zowel in Schiphol als in Zurich: je moet letterlijk je paspoort laten zien. Alleen de buitenkant is al voldoende… Vanuit Zurich daarna de trein naar Luzern gepakt, waar ik precies een uur later aankwam. Natalie stond al op me te wachten. We wandelden een tijdje door de stad. Erg mooi. Luzern heeft maar 60.000 inwoners, maar alles is er. Inclusief om de stad heen de meest prachtige bergen. En met zo’n 700 jaar geschiedenis was er genoeg te zien.

‘s Avonds was er een pre-party bij haar thuis. Gelukkig -of uiteraard- had ze erg leuke vrienden, dus we hadden flink veel lol. Met tien ballen tegelijk tafelvoetbal spelen enzo. Pure oorlog! En haar huisgenoot Simon bleek een van ‘s werelds beroemdste bergbeklimmers te zijn. Dat was wel te zien ook aan zijn lichaam, super afgetraind. Blijkt dat bijna al haar vrienden bergbeklimmen. Haha. Ahum.

Door naar het feest, in een van de oudste en meest statige hotels van Luzern. Poepsjieke zaal, maar een behoorlijk hip publiek. En leuke muziek. De prijzen vielen mee, omgerekend 3 EUR voor een biertje. Niet dat ik de kans kreeg om ook maar iets te betalen, want Natalie vond dat ik haar gast was en was me elke keer voor. Na twaalven mensen in Nederland bellen of smsen was een ramp. 9 op de 10 keer ‘netwerk bezet’, tot na 3 uur ‘s nachts!

Vandaag lang uitgeslapen, absurd lang ontbeten (van 11 tot 15 uur) en daarna nog even langs het meer gewandeld, met uitzicht op de bergketens. Mooi weer, erg druk. En daarna de trein in naar het vliegveld. Waar ik dit zit te tikken.

Net maar even wat foto’s van mijn mobieltje afgehaald. Van alles wat, maar ik dacht: laat ik het maar eens op m’n blog gooien. Waarom niet? (waarom wel?)

Te zien is: de eerdergenoemde foto die ik in Amsterdam nam op 30 december, een foto van een ludieke sticker die in Rotterdam overal te vinden zijn bij oversteekplaatsen (je ziet het niet tot iemand je er op wijst), de wel heel erg verse sushi die Ralph en Donar bij XS4ALL probeerden te eten op de kerstborrel, Peter die grappige foto’s zit te kijken op mijn laptop en last heeft van het zonlicht, Wouter Bos die te zien is op een groot scherm bij het PvdA congres van begin december, met op de achtergrond Wim Kok, Martin Huls die foto’s van zijn pasgeborene laat zien aan collega’s in het provinciehuis, een groep idioten (hoe wil je het anders noemen?) die in Luzern op 31 december even gingen zwemmen in het ijskoude meer, een foto van het uitzicht in Luzern vanuit het oude stadshart, een foto van de oude gevangenistoren in Luzern, waar ze ooit echtparen in stopten die ruzie hadden en die er pas uit mochten als hun ruzie weer was bijgelegd, Natalie en Simon vlak voordat we naar het feest gingen, Natalie in de stad, de voetbaltafel bij Natalie thuis, Peter en Marco Pastors hoog op de Euromast voorafgaand aan het dubbelinterview voor het AD/RD en ten slotte een tweetal zeer excentrieke en belachelijk dure… schoenlepels. Gezien in een winkelstraat in Luzern.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*