Van Shanghai naar Beijing

Gisteren gingen we naar een waterdorp op anderhalf uur rijden van Shanghai. Er zijn veel van dat soort dorpjes en ze lijken allemaal heel erg op Venetie of Giethoorn. Het jammere is alleen wel dat ze super toeristisch zijn. In China weten ze mooie plaatsen heel vakkundig om zeep te helpen met kitscherige Disney-oplossingen. We kregen bij de ingang overigens een entree-kaartje waar onze foto op moest. Hoe overdreven wil je het hebben?

Ondertussen was ik doodziek. Ik ben snipverkouden geworden door het continue moeten schakelen tussen buitentemperaturen tussen de 30 en 40 graden en airconditioning in allerlei gebouwen die standaard op ongeveer 22 graden staat. Met moeite hield ik mezelf staande in het waterdorp. Ik knapte echter wel op toen we met een speedboot naar een ander dorp gingen, een tocht van bijna een half uur door kleine dorpjes en over meren. Geweldig!

Vandaag ga ik naar de Jin Mao toren, de 2-na hoogste toren in de wereld en de hoogste van China. 470 meter hoog maar liefst. Ik hoop dat het weer een beetje meewerkt, maar als ik zo uit het raam kijk, dan is dat niet het geval (bewolkt).

En om 17:30 uur (11:30 uur in Nederland) vertrekken we met de nachttrein naar Beijing. Daar zal ik mijn laatste dagen in China doorbrengen…

Filmpjes:
01. Speedboot
02. Wolkenkrabbers in ShanghaiThis entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*