Verontrustend & geweldig

Bijna drie jaar geleden postte ik op mijn blog over de film The Woodsman, waarin Kevin Bacon een pedofiel speelt. Zie voor wat ik toen schreef deze entry: http://blogger.xs4all.nl/locuta/archive/2005/01/26/24858.aspx, en keer daarna terug naar deze entry.

Na het debat van gisteravond had ik vanaf vanmiddag vrij, dus ik besloot om weer eens een dagje bioscoop te doen.* Ik ging naar Trouble the water, Choke en Towelhead. Choke was wel grappig, maar verder niet noemenswaardig. Trouble the water wel, dat bleek een ronduit fantastische en ontluisterende documentaire te zijn over orkaan Katrina in New Orleans. Twee arme zwarte bewoners van New Orleans hadden net een camera gekregen, die ze nog voor de storm losbarstte besloten te gebruiken om te filmen wat Katrina aan zou richten in de stad. Wat volgt is een relaas waarvan het schaamrood en woede je naar de kaken stijgen. Ik kan er niet eens over schrijven, merk ik nu… zo erg was het. Als je denkt dat je weet hoe slecht de Amerikaanse overheid reageerde op de ramp, dan heb je deze docu nog niet gezien. Het is allemaal nog veel erger. Ik weet niet of en wanneer hij in Nederland uit komt, maar het is een must see!!!! De hoofdrolspelers uit de docu bleken na afloop vragen van het publiek te beantwoorden, wat alles extra speciaal maakte.

De eerste film die ik zag was Towelhead. Ik had gezien dat dat een film was met Aaron Eckhart, en meer wist ik er niet echt van. Het bleek net als The Woodsman een film over een pedofiel te zijn. Toen ik de zaal in kwam (net na het middaguur), wist ik dat echter nog niet. Wat me direct opviel echter, was dat er ruim voordat de film begon al een stuk of 20 mensen in de zaal zaten, veelal mannen, alleen, van boven de 50. Zeer uitzonderlijk voor de bios hier. Pas toen de fillm begonnen was en duidelijk werd waar het over ging, begreep ik hun aanwezigheid. Bij The Woodsman drie jaar geleden durfde ik nog te twijfelen aan de vraag of zij wellicht zelf ook….., maar voor de tweede keer op rij zo een publiek bij zo een film… Verontrustend, schreef ik in de titel van dit bericht. Ziek mag ook. Drie van de mannen liepen nog tijdens de film de zaal uit overigens. Ik hield er een naar gevoel aan over. De film was overigens erg goed.

* Debat dat volgens de meeste media werd gewonnen door Obama. Belangrijker was echter dat een peiling onder ‘undecided voters’ uitwees dat 40% Obama tot winnaar uitriep, tegenover 22% voor McCain. Maar laten we afwachten wat de eerste peilingen na het weekend zeggen over de vraag: op wie zou je nu stemmen?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*