Verslag van laatste deel van de reis: Boston, New York, Washington DC en Baltimore!

Na de laatste dag op Harvard stapte ik met al mijn bagage de bioscoop in: Pirates of the Carribean kijken. Niet veel later arriveerden Edmond en Robin in Boston. Ik zat inmiddels bij Colin Eckert thuis, onze couchsurfhost voor onze twee nachten in Boston. We hadden welgeteld één dag om Boston te zien voordat we door zouden reizen naar New York. Dat werd dus een supersnelle tour: langs het Boston Legal gebouw lopen, uitzicht over de stad vanuit de Prudential Tower, even naar de bibliotheek, de Apple Store, de haven bij Haymarket en een rondje over het Harvard terrein om ten slotte wederom bij een bioscoop uit te komen waar we in een zaal met welgeteld 14 stoelen (hele relaxte stoelen) naar The Greatest Movie Ever Sold keken, van Morgan Spurlock die de meeste mensen vooral zullen kennen van Supersize Me. Gek genoeg doet The Greatest Movie Ever Sold het heel slecht in de VS qua bezoekersaantallen, terwijl ik het een behoorlijk onderhoudende documentaire over de product placement industrie in Hollywood films en series vond. Jammer…

De volgende ochtend ging ik even hardlopen over een aantal flink steile heuvels. Aansluitend meteen de bus in naar New York. Daar kwamen we aan het eind van de middag pas aan. We brachten onze spullen naar onze couchsurfhost Steve Weiner, waarna we even een rondje zuid-Manhattan deden: Battery Park, Ground Zero (wat negen jaar na 9/11 nog steeds een grote bouwput is) en Wall Street. Pal om de hoek bij Wall Street liepen we tegen een batterij camerawagens aan, die voor de deur van het pand bivakkeerden waar Dominique Strauss-Kahn met huisarrest zat. Dat was ineens een toeristische attractie geworden. Tja… Via het World Financial Center (groot gebouw met gigantische palmbomen in de hal gingen we door naar restaurant Les Halles en uiteindelijk terug naar Steve.

De eerste ochtend in New York begonnen we precies zoals ik had gehoopt: met de beroemde bagels met zalm en roomkaas van Steve, die ik bij voorgaande bezoeken aan Gotham City ook al had gegeten. Heerlijk vers, geweldig eten. Steve is een held! Aansluitend stelde hij voor dat hij ons een wandeltour door de West Village van Manhattan zou geven. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Hij liet ons het huis van Supreme Court Judge Sotomayor zien, die om de hoek bleek te wonen. Ook het nieuwe, net aangekochte Google gebouw stond vlakbij. 1,7 miljard dollar had Google daar voor neergeteld! De Highline was het volgende: een oud trein/tramspoor dat dwars door (!) gebouwen heen gaat. De stad New York heeft dat net tot toeristische gelegenheid uitgebouwd, waar je nu onderdoor kunt lopen. Erg leuk! Chelsea Market was het sluitstuk van de wandeltour. Aansluitend naar het Museum of Modern Art (MoMa), Times Square, het Bubba Gump restaurant en Brooklyn Bridge. Vlakbij Times Square maakten we nog een bizar incident mee: we wilden de straat oversteken maar konden niet zien of het licht al op groen stond, omdat daar een grote bus voor was gaan staan. Omdat de hele massa mensen ineens over ging steken, dachten we dat het licht op groen stond en dus liepen we mee. Ineens kwam er een aantal agenten om de hoek van de bus die geïrriteerd reageerden dat we toch door rood liepen (ik zag het licht op rood staan inmiddels) en ze riepen: GET BACK! GET BACK! Voordat ik de kans kreeg om terug te lopen hoorde ik ineens geknetter en ik zag de draden en het licht van een tasergun rakelings langs me heen gaan. Ik schrok me te pletter en mijn adrenalineniveau knalde meteen door het dak. Een man vlak voor ons werd ineens tegen de grond gewerkt door maar liefst negen politie-agenten. De tasergun was op hem gericht geweest. Ik filmde de nasleep van het incident. Het was echt bizar, ging nergens over… Mijn ervaring met de politie in New York was al slecht na mijn rechtszaak in 2008, dus dit kon er ook nog wel bij…. We sloten de dag weer af met een film: Hobo With A Shotgun, een grindhouse film met Rutger Hauer in de hoofdrol. Extreem over the top. Beetje te bloederig zeg maar. Tja.