Vijf maanden zwanger

Nu ik toch aan het bloggen ben: ik ben inmiddels dus al weer vijf maanden zwanger van kabouter nummer twee! En waar ik de vorige zwangerschap last van bijna elk denkbaar zwangerschapskwaaltje had (zie deze blog, is het nu behoorlijk beter. Veel minder misselijk, veel minder pijn, etc. Ik heb eigenlijk vooral last van twee zaken nu: vermoeidheid (lig elke dag al rond 20:00 uur op bed!) en zwangerschapsdementie.

Voor de mensen die dat begrip niet kennen: het bestaat echt, en het gaat over de vergeetachtigheid die zwangere en/of net bevallen vrouwen kunnen hebben. Bij Thule had ik daar vooral ná de bevalling last van, maar nu heb ik het tijdens de zwangerschap al. En echt, het is hilarisch. En soms erg lastig. Hieronder de meest suffe voorbeelden van zwangerschapsdementie uit de laatste weken. Jullie grootste les: vertrouw niets meer wat ik zeg de komende tijd. 😉

1. Onnadenkend de sleutels van onze huisgasten gepakt, deur van buitenaf daarmee op slot gedraaid en weggereden. 35 minuten rijden verder werden we gebeld: ‘we kunnen het huis niet uit.’ Dus weer terug…
2. Attachment vergeten bij te sluiten bij een mail.
3. Een week later krijg ik reactie op een ándere mail: ‘hee, ben je weer een attachment vergeten bij te sluiten?’ Ik triomfantelijk: ‘nee hoor, dit keer klopt het dat er niks bij zat!’ Half uur later stuur ik weer een andere mail, naar diezelfde persoon. En drie keer raden wat ik daarbij vergat…
4. Simpele Twitterberichten vijf keer moeten herlezen -en ze dan nog niet begrijpen.
5. Vergeten belangrijke presentatie op een USB-stick te zetten.
6. Opzet voor een stuk gemaakt, net op tijd voor de deadline, en die vervolgens vergeten te mailen.
7. Met agenda voor mijn neus tóch momenten afspreken waar al een afspraak staat (en dat gewoon niet zien).
8. Na 20 weken kregen we de 20-weken echo mee op DVD van de verloskundige. Die vergat ik dus mee te nemen.
9. Thule gaat een ochtendje uit logeren: ik pak een tas met spullen in die mee moeten, doe daar ook eten in, en vlak voor ik de deur uit ga haal ik dat eten er uit en ik laat de tas staan ?!?!
10. Laptop op kantoor laten liggen. Uiteraard.

En dan doe ik ook nog best erg veel dingen wél goed. Kun je nagaan. 😉

Nog vier maanden te gaan!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Vijf maanden zwanger

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*