Volkskrant 12/12/2007: Nederlandse op campagne voor Clinton en Obama (dag 1)

www.volkskrantbanen.nl

De Nederlandse bestuurskundige Kirsten Verdel (29) is aangenomen als campagnemedewerker op het hoofdkantoor van de Democraten in Washington. Daar zal zij direct onder de leider van het project Democratic Victory 2008 gaan proberen om Hillary Clinton, Barack Obama of een andere Democratische presidentskandidaat in het Witte Huis te krijgen. Momenteel is ze ter voorbereiding op tournee in de Amerikaanse staat New Hampshire waar de eerste voorverkiezingen worden gehoud

Dinsdag 11 december 2008

Hij is econoom, Nobelprijswinnaar, hyperintelligent, betrokken, charmant, een sterke leider, zeer ervaren, humoristisch, eerlijk en oh ja: een Democrat. Hij is de persoon die ik op 4 november 2008 zou willen verkiezen tot de nieuwe president van Amerika.

Helaas heb ik alleen stemrecht in Nederland. En er is natuurlijk dat andere kleine probleempje. De persoon in kwestie, Josiah Bartlet, is een fictief karakter uit de Amerikaanse televisieserie The West Wing. Bartlet is in die serie de Amerikaanse president tussen 1998 en 2006. Met alle geweldige eigenschappen die ik net noemde.

Het is dan wellicht onmogelijk om op Bartlet te stemmen, maar het verlangen naar het onbereikbare zit soms zo diep, dat een mens gekke capriolen uithaalt. En zo gebeurde het dat de vijf dagen ‘on the campaign trail’ in New Hampshire waar ik vanmorgen aan begon, startte met een 70 kilometer lange omweg naar het gehucht Bartlett. Ik moest simpelweg een foto hebben van het bordje met die plaatsnaam. Het was de enige goede start van mijn roadtrip die ik kon bedenken. Beginnen met het onbereikbare en dan afdalen naar het haalbare: de echte kandidaten van de race om het presidentschap.
This entry was posted in In de media, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*