Vooruit dan maar weer

Alweer tijden niet echt geblogged. Laat ik jullie maar weer eens bijpraten. Zoals jullie gezien hebben heb ik op 23 maart vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld over het woningbeleid in Zuid-Holland. Daar zijn inmiddels door twee fractiegenoten nog extra vragen over gesteld. Diezelfde dag ben ik naar de film Inside Man geweest. Advies: don’t go. Slechte film.

De volgende dag ging ik naar het afstuderen van Rikkert Fuss. Meneer deed dat Cum Laude! Weer naar de bios ook: The Three Burials. Best aardig.

25 maart moest ik spreken op de Gewestelijke Vergadering van de PvdA. Ik vertelde gedurende een kleine drie kwartier over de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Leuk om te doen. Later op de dag had Peter in Dunya het afsluitende campagnefeest georganiseerd. Voor de waarschijnlijk laatste keer keken we nog eens naar de (soms hilarische) beelden van 7 maart. We begonnen om 17.00 uur en uiteindelijk was ik om 05.00 uur thuis. En ik had daarna een kater die tot diep in de volgende dag duurde.

En dat kwam slecht uit, want zondag zaten we de hele dag met een groep van 9 mensen in het Oude Luxor, bij de cabaretmarathon. ‘s Morgens om 10.00 uur begon die al, dus ik kwam niet bepaald uitgeslapen aan. Maar wel op tijd, want Freek de Jonge beet de spits af. Jochem Myjer, Klaas, Mike Bodde, Najib Amhali, Brigitte Kaandorp, Vincent Bijlo en nog een flink aantal andere cabaretiers passeerden de revue. Rond acht uur vertrok ik naar een bijeenkomst van het vrouwennetwerk, die als vanouds erg gezellig was.

De volgende dag op huizenjacht en naar het provinciehuis, de dag daarna wederom in Den Haag voor een afspraak in het Tweede Kamergebouw. Waar ik prompt het halve Rotterdamse campagneteam tegen kwam. Kleine wereld.

Woensdag dan de hele dag statenvergadering. Flink wat gedoe op de wandelgangen over de afsluiting van de Maasdijk. Er is nu een voorstel om het verkeer slechts deels door te laten, het zware vrachtverkeer moet omrijden tijdens de werkzaamheden. De hele regio is daar direct tegen in opstand gekomen. Een dag van veel bellen. En schrijven, want na de vergadering werk ik aan een reactie op de allochtonen-autochtonen discussie die het media-landschap de afgelopen weken beheerst heeft.

Donderdag staat een stuk van mijn hand over het woningmarktbeleid in Trouw. Vrijdag zit ik op de universiteit om een symposium over de toekomst van sociologie bij te wonen. Dat symposium gaat uiteindelijk over van alles, behalve over de toekomst van sociologie. Tja. Door naar Arnhem, voor een voorbereidingsbijeenkomst voor China.

Zaterdag staat mijn eerdergenoemde verhaal in de Volkskrant. Er komen veel reacties op binnen. Nog steeds trouwens. Grappig is dat, want over het verhaal in Trouw hoorde ik maar weinig mensen. Ik vraag me af of de Volkskrant meer wordt gelezen, of beter wordt gelezen.

Zondag dan, naar Roelofarendsveen. Oma wordt namelijk 89! Ze vertelt me dat ze op 7 maart alle uitzendingen van het NOS-journaal heeft gekeken, omdat ik daar in zat. Ik voel me bijzonder vereerd.

En gisteravond ten slotte kwam ik Mohamed Talbi tegen die net van een gemeenteraadsfractievergadering (ook een leuk scrabble-woord) kwam en meldde dat een deel van de fractie naar cafe Pol ging. Daar fietste ik toen ook maar even langs. En was vervolgens pas om 5 uur ‘s morgens thuis. Op een maandag nota bene! En nu een flinke kater. Uiteraard. En veel stress over de vraag of het me wel of niet lukt om voordat ik naar China ga een nieuw huis te kopen. Het wordt erg krap…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*