Washington Dag 1 en 2

Op de terugweg kwam ik langs het Ronald Reagan Building, waar om een voor mij onduidelijke reden een heleboel Mickey Mouse standbeelden staan. Typisch.

In het hostel stond net een man van ongeveer 50 jaar in te checken. Strak in het pak, glimmende schoenen, duur koffertje. En dan in een hostel verblijven op een kamer met negen jongeren?? Ik begreep er maar weinig van. Het was duidelijk tijd om te gaan slapen!

Op de tweede dag ging ik echt de stad in. Bloedstollend mooi. Het licht was perfect, de stad blonk in de zon, zelfs het marmer van sommige monumenten probeerde te schitteren alsof het diamanten waren. Waar New York een draaikolk is, was Washington een plek van statige rust, kalmte en plechtig gewicht. Maar daardoor ook enigzins artificieel. Ik heb me de rest van de week afgevraagd hoe erg dat nu is. Ik weet het niet. Maar het ademt gewoon niet zoals een stad als New York wel ademt.


*** Meer foto’s op http://www.xs4all.nl/~locuta/canada/washington ***

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*