Washington Dag 5 en 6

En de rest van de dag besteedde ik aan het verder lezen in de meer dan fantastische Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Die is inhoudelijk soms bijna net zo vreemd als de realiteit. Ik bedoel, kijk eens op de tweede foto hieronder wat ik in Alexandria tegenkwam!

Maandagochtend om 11 uur mocht ik naar binnen bij het Washington Monument. Dit leverde een fantastisch uitzicht op over de stad. Dit keer kon ik het Pentagon beter zien dan toen ik er met mijn neus pal voor stond. Ook de National Mall en alle memorials en andere gebouwen waren goed te zien, evenals de machtige Potomac River (oke, oke, nu overdrijf ik).

Mocht je overigens naar het Washington Monument willen: bestel kaarten via internet, anders is het bijna onmogelijk om er in te komen. De distributie van (gratis) kaarten begint elke dag om 08.30 uur en die zijn dan in no time weg. Via internet kun je vooruit bestellen! Zie

‘s Avonds weer naar de bios (ik ben niet verslaafd). Oldboy was dit keer de keuze. Veel geweld, matig verhaal, dramatische ontknoping. Dat is het ongeveer wel.

‘s Nachts kon ik niet slapen omdat er een vrouw in het bed onder mij sliep die vreselijk snurkte, maar nachtwacht Bill was de held van de nacht, want hij gaf mij een andere kamer. Met eveneens tien bedden, maar ik was de enige op die kamer. Heerlijk!

 


* Meer foto’s zijn te vinden op http://www.xs4all.nl/~locuta/canada/washington. *

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*