Washington Dag 7 en 8

Na de film wandelde ik de Martin Luther King Public Library binnen. Dat was even schrikken: heel veel hele oude boeken, nauwelijks recente dingen. Schijnbaar heeft de bibliotheek geen geld voor recenter materiaal. Erg vervelend… 99% van de mensen die zich in de bibliotheek bevond was overigens zwart. Dat maakte het nog schrijnender voor mijn gevoel. Vooral ook met in mijn achterhoofd wat ik die hele week al overal op straat had gezien. Parkeerwachters, beveiligingsagenten, nachtwachten, koeriers, caissieres, straatvegers, ze zijn allemaal, zonder uitzondering, zwart. Je gaat je dan al snel afvragen hoe dat komt. Gebrek aan kansen lijkt mij in dit geval het meest voor de hand liggende antwoord. Triest in een stad die zo een rijke cultuur en geschiedenis heeft als het juist dit soort zaken betreft. Triest, en typisch… Net zo typisch als de hier afgebeelde foto van het Ministerie van Onderwijs. Ja, je ziet het goed, dat zijn twee Ronald McDonald huisjes. Het nieuwe onderwijsproject van het ministerie wordt gesponsord door Ronald McDonald. Of andersom. Either way: of dat nu echt handig is…

Na een goede laatste nacht in het hostel besloot ik om de laatste dag in het park bij het Witte Huis te gaan zitten om verder te lezen in Douglas Adam’s meesterwerk. Na enige uren lezen vertrok ik naar het vliegveld en kwam net op tijd in Ottawa aan om fijn dronken te worden op het afscheidsfeestje van Jannis. Hij is de eerste van de grote groep exchange students die naar huis gaat.

Het was een triest afscheid, en de komende weken zullen er nog vele volgen. Over twee weken ben ik aan de beurt…

Maar nu eerst: tentamens leren, take home tentamen maken, uitslagen afwachten en… jullie nog even mededelen dat ook Wim Derksen inmiddels de definitieve ‘go’ heeft gegeven voor mijn afstuderen! Mijn scriptie is nu officieel af, nu nog een afstudeerdatum prikken!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*