Wetenschappelijke tests bewijzen het: ik ben opstandig.

Op http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2011/december/muziek-en-persoonlijkheid.html staat een leuke test waarmee je aan de hand van muziekfragmenten kunt bepalen wat voor persoonlijkheid je hebt. Ik scoorde erg hoog in de categorie ‘intens en opstandig’ (50, waar de gemiddelde score 33 is) en kreeg onderstaande uitslag. Ik heb overigens ook de andere drie categorieteksten gelezen en ik denk dat het behoorlijk klopt, behalve dan dat ik juist helemaal niks met drugs en roken heb. Het enige stukje wat niet klopt, heb ik daarom even schuingedrukt gemaakt.

Mijn resultaat:
Onderzoekers omschrijven de muziek binnen deze categorie als ‘intens en opstandig’. Muzieksoorten die hierbij horen zijn rock, metal, punk en alternatief. Als je hoog scoort op deze muzieksmaak, heb je volgens onderzoekers de volgende eigenschappen:

Jij bent vooral op zoek naar nieuwe ervaringen. Je hebt een rijke verbeeldingskracht en je bent creatief en nieuwsgierig. De ‘echte wereld’ vind je vaak saai en verandering spreekt je dan ook aan. Misschien zelfs dat je zucht naar nieuwe ervaringen je soms in de problemen brengt. Je zoekt de sensatie bewust op en houdt ervan om risico’s te nemen – waarschijnlijk voel je je aangetrokken tot activiteiten als parachutespringen, motorracen of bungeejumpen. Om vermaakt te worden, moet je flink gestimuleerd worden.

Met het volgen van regels heb je vaak moeite en je botst met het gezag. Politiek gezien ben je eerder links. Vrijheid, onafhankelijkheid en spannende ervaringen zijn voor jou belangrijk. Je houdt van een biertje en van blowen, maar de kans dat je ook andere drugs zoals cocaïne, pepmiddelen, LSD of heroïne gebruikt is wat groter dan bij andere mensen.

Behalve van rebelse muziek hou je ook van actie-, horror-, science fiction-, fantasy- en oorlogsfilms.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*