14 films in de bioscoop in 2016

Voor het elfde jaar op rij houd ik bij hoeveel en welke films ik in de bioscoop heb gezien. Dit jaar werden het er slechts 14, een nieuw dieptepunt. In andere jaren zag ik véél meer films in de bioscoop. Hier de hele lijst:
2015 – 23 films
2014 – 37 films
2013 – 58 films
2012 – 78 films
2011 – 150 films
2010 – 58 films
2009 – 47 films
2008 – 143 films
2007 – 100 films
2006 – 61 films (helaas geen overzicht meer van)

Mijn excuus voor het lage aantal dit jaar heet Doke. Gecombineerd met zijn zusje Thule is dat een van de voornaamste redenen dat ik er gewoon minder aan toe kom om naar de bioscoop te gaan.

Maar: er is een reden die minstens net zo belangrijk is als het gaat om de vraag waarom ik zo weinig films zag: er komen gewoon steeds minder goede films uit. Net zoals vorig jaar is er steeds meer standaard fluff in de bioscoop: standaard plots, standaard plot twists, uitgekauwde re-runs, remakes, delen 18 en 19 van filmseries, voorspelbare Hollywood bagger, goedkope Nederlandse troep: er komt gewoon steeds meer zooi uit. En die probeer ik te vermijden. Er zijn dus meer dan genoeg weken geweest waarin ik wél tijd had om te gaan, maar simpelweg niks goed genoeg vond om er mijn tijd aan te willen besteden.

En dus zag ik maar 14 films. En die hebben dan ook nog eens de pech dat ik al zoveel gezien heb, dat ik ook nog eens steeds kritischer word. Het hoogste cijfer dit jaar is dus een 7. Dat is ook een dieptepunt. Vroeger gaf ik nog tienen. Toen negens. Toen achten. En nu is zelfs dat al moeilijk. Of zelfs onhaalbaar dit jaar. Voor series is dat overigens anders, maar dat zien jullie wel terug in mijn jaaroverzicht van 2016, de andere blog posting van eind dit jaar!

7 Fantastic Beasts And Where To Find Them
7 The Revenant
7 Absolutely Fabulous: The Movie
7 Arrival
7 The Big Short
6 The Jungle Book
6 Star Trek Beyond
6 Jason Bourne
6 Lo and Behold
6 Nocturnal Animals
6 Star Wars Rogue One
5 La La Land
5 Eye In The Sky
5 The Hateful Eight

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to 14 films in de bioscoop in 2016

  1. Pingback: 17 films in de bioscoop in 2018 | Kirsten Verdel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*