XS4ALL doet mee aan de Dam tot Damloop

Morgen is het zover. De Dam tot Damloop. Om 12.50 uur starten we in Amsterdam om na 16,09 kilometer vervolgens te eindigen in Zaandam. Ten minste, dat is de bedoeling. Maar net als bij de tien kilometer in Rotterdam (zie als je op die link klinkt onder 4 april) heb ik me weer volstrekt verkeerd voorbereid. Ik was bezig met het toewerken naar de Zevenheuvelenloop die pas over een paar maanden is, toen XS4ALL-directeur Doke Pelleboer kwam vragen of ik mee wilde doen aan de Dam tot Damloop met het ‘XS4ALL Businessteam’. En ik was zo stom om ja te zeggen. Het enige probleem was, dat ik sinds 4 april -waar ik de tien kilometer met de grootst mogelijke moeite uitliep- drie maanden niet had kunnen lopen door een blessure die ik op 5 april kreeg (!) en dat ik daarna pas weer heel langzaam kon opbouwen. Twee weken geleden haalde ik eindelijk weer de tien kilometer.

Maar de Dam tot Damloop is dus 16,09 kilometer. Dat is nogal een verschil… Vorige week liep ik dertien kilometer (in het laagst mogelijke tempo) en morgen tijdens de wedstrijd moet ik dus de zestien zien te halen. Het klinkt makkelijker dan het is, vooral als je bedenkt dat ik die dertien op de lopende band liep. En dat is een stuk eenvoudiger dan buiten lopen. Na 4 april is het verste wat ik buiten heb gelopen 6,6 kilometer. Ik schat de kans dat ik het haal op ongeveer 35%. Dat is een reële schatting.

Afijn. We zullen het zien. Morgen dus, 12.50 uur. Harmen, Jip, Berik, Bart, Doke en ik. Namens XS4ALL. 16,09 kilometer. Voor volk en vaderland! 🙂

Aanmoedigingen zijn welkom.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*