XS4ALL terug uit Barcelona

De dienstverlening van XS4ALL heeft hopelijk niet al teveel te lijden gehad van het feit dat er de afgelopen vijf dagen meer dan 30 medewerkers in Barcelona zaten. Wij hebben in ieder geval een hoop lol gehad, maar wat een criminele stad is Barca zeg! We zaten nog geen vijf minuten op een terras of Willem Jan werd beroofd door een zestal 10-jarige kinderen die deden of ze een petitie getekend wilden hebben. Toen ze weg gingen bleek ook Wj’s portemonnee met 150 euro weg te zijn, Binnen hetzelfde uur werd Jessica bijna opgelicht op de markt, waar ze met 50 euro had betaald en de marktkooplui beweerden dat het 20 euro was. Na veel gedoe kreeg ze de rest van het wisselgeld ook terug. En nog steeds in datzelfde uur ging Suzan pinnen, waarbij wij op 10 meter afstand toekeken en grappen maakten dat zij wel beroofd zou worden, wat ook prompt dreigde te gebeuren door twee mannen die haar van beide kanten insloten en een truc probeerden uit te halen om haar te rollen (de een leende de ander een sigaret en die ging vervolgens om een vuurtje vragen). Maar toen waren wij natuurlijk al de straat over gesprint om er tussen te springen. ‘Welkom in Barcelona’. Op bijgaande foto zie je dan ook een latere pinpoging van Jessica, die we maar even zijn gaan beschermen. 🙂

En het werd nog erger, want een dag later was slachtoffer nummer vier aan de beurt: Judith’s ID-kaart werd gestolen bij de fietsverhuur. En vervolgens werd deSuzan (die eerder dus bijna was bestolen bij het pinnen) de heldin van de dag, door een zakkenroller op heterdaad te betrappen, waarna ze keihard -in het Nederlands- riep: LEG NEER DIE PORTEMONNEE! De daders schrokken, lieten de portemonnee van de Spaanse dame vallen en renden weg. Een dankjewel kon er uiteraard niet vanaf.

Afijn, als slagroom op het toetje werden Remco en Jeroen opgepakt omdat die laatste met een graffiti mal over straat liep. Toen ze achter het politiebureau op de Ramblas langs liepen werd Jeroen ineens door vier/vijf undercover agenten besprongen en vervolgens werden hij en Remco afgevoerd naar een cel. Remco omdat hij toen een agent had gevraagd ‘of hij dat normaal vond, die graffiti?’ had gezegd dat hij werkte en dus belasting betaalde waarvan de verwijdering wordt betaald en hij vond het dus wel prima. Eenmaal in de politieauto stak hij volgens Jeroen eigenwijs zijn vinger op om te vragen ‘What am I doing in this car?’ Binnen een paar uur waren ze weer vrij, na het ondertekenen van een Spaanstalig formulier waarvan we nu nog niet echt weten wat er op staat.

Los van al deze zaken was Barcelona erg geweldig (of zoals Gerwin zou zeggen: een weinig geweldig). Op de foto hiernaast zie je Chester, die in restaurant ‘Les Quinze Nits’ op Placa Real een ‘Irish Coffee’ bestelde. Ze verstonden echter ‘Ice and Coffee’. Dat soort dingen. Onze reis begon woensdag sowieso al goed, met de knalgele stoelen van Ryanair (hup XS4ALL!) en een snelle busreis naar het hostel. We zaten in het midden van het centrum, vlak naast de Ramblas, en de eerste dag liepen we met een groepje met name in die buurt rond. Op het strand werden we aangevallen door een mini-tsunami en ‘s avonds gingen we met de hele groep dus naar dat restaurant, wat erg gezellig was.

En er waren veel leuke dingen. Zoals Park Guell, wat een fenomenaal uitzicht over de stad bood, zoals je hieronder kunt zien, en waar een aantal ontzettend mooie Gaudi bouwsels stonden. Of de picknick op de tweede dag, lekker relaxen op Mont Juic, wat ook al zo’n geweldig uitzicht opleverde. En er was het Picasso Museum, met een heel leuk overzicht van zijn leven dat op een chronologische manier was opgesteld. Port Aventura, het pretpark nabij Salou was ook erg aangenaam vertoeven, en ik zal hier natuurlijk niet nalaten om te vermelden dat bij de ‘kop van Jut’ ondergetekende in 1 slag 134 punten haalde, terwijl Jelle dat geheel niet lukte, Erwin drie slagen nodig had en een aantal Spaanse jongens ook na vijf pogingen nog geen succes hadden. Haha. Girlpowerrrrr 🙂

Het enige wat minder was aan Port Aventura was de treinreis terug: die was er namelijk niet. De laatste trein was volgens omstanders een half uur te vroeg vertrokken! Dus moesten we ineens met een taxi de meer dan 100 kilometer naar Barcelona afleggen. 30 euro de man, viel nog mee. Jelle en Mick die in Salou waren gebleven en de volgende dag de eerste trein terug wilden nemen, kregen een zelfde probleem: de eerste trein die dag kwam twee uur te laat. Ole!

De ‘magische fontein’ onderaan Park Guell was -net zoals de vorige keer dat ik in Barcelona was, pakweg 8 jaar geleden- fantastisch belicht en de Sagrada Familia is sinds die tijd flink uitgebouwd, het ziet er nu nog imposanter uit.

Balletje Balletje kijken op de Ramblas was enigszins verbijsterend. We dachten in het begin dat ze daar vooral veel zouden verdienen met zakken rollen en dat er maar weinig mensen in het spel zouden trappen, maar elke keer binnen een paar minuten vonden ze een argeloze toerist die zonder omwegen 50 euro inzette, en uiteraard verloor. Hoe stom kun je zijn? Ook grappig was de 1-na-laatste avond, toen ik met Willem Jan om een uur of 5 ‘s nachts op de fontein bij Placa Real zat. Elke minuut kwam er wel iemand vragen of we ‘cerveza bier’ wilden kopen. En dat viel dan nog mee, want Remco en Jeroen werd om de haverklap ‘cerveza, coke, hash’ aangeboden. Jaja, leuke stad!

De laatste dag waren we het lopen zo zat, dat we eerst een paar uur op de picknickplek van Mont Juic gingen hangen, en daarna de rest van de dag op het strand. Lekker niks doen. Dat was lang, lang geleden!

Afijn, volgende halte schijnt Istanbul te worden, met XS4ALL tenminste, maar eerst maar eens naar Budapest in augustus: Pepsi Sziget kijken en de Red Bull Air Race die we in Nederland gemist hadden!

Foto’s van Barcelona zijn te vinden op:

http://www.xs4all.nl/~qyroz/foto/barcelona/ (van Gerwin)
http://www.abstract-productions.nl/albums/barcelona_08-06-2005_13-06-2005 (van Erwin)
http://www.stichtingnazorg.nl/barcelona/index.html (van Chester)

[14:25] Erwin: mag mijn vermelding van de kop van jut van je blog af?
[14:25] Locuta: 🙂
[14:26] Locuta: N E E
[14:26] Locuta: 🙂
[14:26] Bladibla: oftewel: bold italic en een stukje groter?
[14:26] Locuta: hehehehehe
[14:26] Locuta: goed idee robin!
[14:26] Locuta: moment

This entry was posted in Reizen, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to XS4ALL terug uit Barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*