Young At Heart in Salt Lake City!

Eindelijk heb ik de foto’s kunnen uploaden, dus hier nog snel even een verslag van het werkelijk spectaculaire optreden van Young At Heart in Salt Lake City. Zoals jullie wellicht wel (of niet) weten, is Young At Heart een koor van pakweg 24 mensen uit Massachussetts. De gemiddelde leeftijd van de leden is 80 jaar oud. Maar het echt speciale is dat ze liedjes zingen van bands als Nirvana, The Ramones en Coldplay. Yes, they rock!

Vorige week reed ik een paar duizend kilometer om om ze te kunnen zien optreden in Salt Lake City. Na het zien van de documentaire over de groep, eveneens ‘Young At Heart’ getiteld kon ik simpelweg niet anders. Bij aankomst sleepte ik reisgenoot Tim mee naar de film, die nog steeds draaide. Er bleek een Q&A na afloop te zijn met enkele leden van het koor. Ik ontmoette er Brock, dirigent Bob en koorlid Steve Martin. Bob vertelde me dat het koor hun eerste internationale optreden had in Rotterdam! Ze hebben er sinds 1997 nota bene al vier keer opgetreden. Ik wist dat niet… Ouch.. Steve vroeg me na afloop van de show de volgende dag even langs te komen om te melden wat ik er van vond.

Dat is dus ook precies wat ik de dag daarna gedaan heb. De show was GEWELDIG. Nog beter dan ik na het zien van de film al verwacht had. Hilarische vertolkingen van Bicycle van Queen, I Feel Good, Fake Plastic Trees van Radiohead, Purple Haze, Golden Years, Take A walk On The Wild Side en zelfs ‘Can I Kick It?’. Het was fantastisch. Steve was blij en gaf me de bos bloemen die het koor na afloop van het optreden had gekregen. Hij vertelde me ook dat ze in september in Washington DC zijn voor een paar speciale optredens. I’ll be there!! Het mooiste was nog dat ze ‘Yes we can can’, beroemd uit de documentaire, ook speelden. Steve en Bob meldden dat er inmiddels interesse voor dat nummer was vanuit het Obama kamp. Hieronder twee filmpjes. De clip ‘I wanna be sedated’ van Young At Heart (zo te zien gejat van de film, dus de kwaliteit is matig maar geeft een goed idee), en een Obamaclipje met het Young At Heart nummer op de achtergrond, wat door een internetfan in elkaar geknutseld is.

En hier nog wat foto’s:

Een deel van het koor en ondergetekende na afloop van het concert

Steve Martin

Samen met de immer jeugdige Steve Martin na afloop van het concert

Na het slotakkoord van het optreden

Solo

Dirigent Bob

Stanley is feeling good!

Samen met John

 

This entry was posted in Muziek, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*