Ziek!

Gisteravond, ergens tussen 19 en 22 uur werd ik ineens snipverkouden. En dat zette zich vandaag voort. De hele dag niezen, een zwaar hoofd en een moe gevoel. Maar de campagne gaat door en ik dus ook. Om kwart voor tien meldde ik me op Blaak 16, vanwaar ik samen met Peter en een leerplichtambtenaar zou vertrekken naar een paar scholen. De hele ochtend waren we op pad en omdat de Rotterdamse Rekenkamer vandaag haar evaluatie van de collegeresultaten presenteerde, rinkelde de telefoon onophoudelijk. Veel overleg dus en lastig om je op twee dingen tegelijk te focussen, zeker als je ziek bent. Maar het ging.

Daarna gingen we door naar basisschool De Kleine Wereld, waar Peter een gastles gaf aan groep 8. Het was erg leuk, de kinderen bleken bijzonder goed op de hoogte van Peter’s doen en laten. Aan het eind van de les, die over politiek ging, stond het bord vreemd genoeg vol met getallen. Schijnbaar is Van Heemst zijn roeping misgelopen. Eenmaal buiten dromden tientallen leerlingen om de PvdA brandweerauto heen die net aan was komen rijden. De PvdA-ballonnen vlogen als zoete broodjes de deur uit (oke oke, ‘gingen over de toonbank’ hoort dat te zijn ja, ik weet het).

Snel door naar Peter’s huis, want hij moest zijn spullen nog pakken voor zijn tweede www.24×24.nl. Dan wat drinken in De IJssalon (sinds eergister weer officieel de beste ijsmakers in Nederland, www.deijssalon.nl) en toen ging ik naar huis en Peter naar zijn 24×24 date: Latifa Aboutaleb. De zus van Ahmed Aboutaleb, PvdA-wethouder in Amsterdam. Thuis tikte ik een interview af, werkte ik wat aan een paar artikelen en ik maakte heeeeeeerlijke soep. Vond ik.

En daarna was het wachten, wachten, wachten. Nog steeds ziek, maar ik kon niet naar bed, want Peter’s slaapspullen lagen nog in de auto. Rond 22 uur zou hij bellen waar ik ze heen kon brengen (hij wist zelf niet waar hij zou slapen), maar het programma bleek nogal uit te lopen. Het is nu 01:30 uur en ik ben net thuis. En morgen alweer zo’n dag. 09.00 uur stuurgroep, 11.00 uur word ik geinterviewd voor een blad van het ministerie, 12.00 uur komen ze een foto maken voor bij dat verhaal, de hele middag ben ik dan kwijt met achterstanden in mijn mailbox wegwerken, ‘s avonds eten met Ronald Waterman, dan met hem, Remco en nog iemand naar The Reduced Shakespeare Company in Delft en daarna ben ik denk ik wel dood.

Zaterdag dan canvassen in Overschie en naar het 60-jarig feest van de PvdA in Amsterdam. Ben benieuwd of het daar een beetje gezellig is.

En net kreeg ik nog een bericht onder ogen dat morgen in het AD/RD staat: ‘Wouter Bos sluit ‘dit’ Leefbaar uit’. Hij was vandaag in Rotterdam en zei dit naar aanleiding van de meest recente uitspraken van Marco Pastors. De ex-wethouder zegt in het blad ’Wereldnieuws’ over de expositie ’Marokko: Kunst & Design 2005’ in het Wereldmuseum: ‘Men wil met dit soort tentoonstellingen laten zien dat Marokko geen achterlijk land is, maar dat is het natuurlijk wel.’

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*