Zo woon ik nu…

Zo, dit wordt de laatste blogentry van vandaag. Ik ben gisteravond om 04:50 uur Nederlandse tijd gaan slapen, om zo snel mogelijk van mijn jetlag af te zijn. Het is hier zes uur vroeger dan in Nederland. Voor Canadese begrippen ging ik dus ‘al’ om 22:50 uur naar bed. Maar niet voordat James me een rondleiding door het Sauve huis had gegeven. En dat is werkelijk fantastisch. Het is een kast van een villa met talloze kamers lounges en andere vertrekken. We eindigden gisteravond in James’ werkkamer, waar hij me alvast 250 dollar gaf. Het blijft echt bizar dat ik hier negen maande mag blijven en nog gratis geld toe krijg ook. Naast Madalena en ik zijn er nog twee scholars (van de 13) gearriveerd, te weten Siddharth uit India en Sherif uit Amerika (oorspronkelijk Egypte). Op dit adres kun je de namen en foto’s van alle scholars zien. Ze komen uit India, Portugal, Nederland (that would be me), Amerika, Canada, China, Afghanistan, Israel en Engeland. De enige Afrikaanse deelnemer, uit Kenia, heeft vorige week wegens persoonlijke redenen afgezegd. Hij komt in het geheel niet. Jammer…

Het huis dan… Op de foto’s zie je het gebouw van buiten (wat tien minuten van McGill University af ligt en vlakbij het stadscentrum ligt in 1 van de duurste straten van Montreal) en van binnen. De ontvangsthal met kroonluchter is gigantisch en bevat massief eiken hout. Daarnaast is er een conferentiekamer, een lounge met zeer luxe meubilair, de werkkamer van Bahar, die de scholars administratief bijstaat en de kamers van de vrouwelijke deelnemers bevinden zich eveneens op de begane grond. Mijn kamer bevat een 2-persoonsbed, een kast, tafel, tv, badkamer met ligbad en vloerverwarming (!) en een soort ophoging waar ik een gast kan laten logeren. Er is overigens ook nog een logeerkamer voor twee extra gasten. Ideaal! Alles is gloednieuw. Ook lag er een mobiele telefoon voor me klaar, waarmee ik gratis kan bellen in Canada. Naar buiten toe kan ook, maar dat moet ik wel zelf betalen. Ook lag er nog een stapel met honderden persoonlijke visitekaartjes voor me klaar. Het kan niet op.

Dan naar de kelder. Daar is een opberghok voor winterjassen en schoenen, een dinerkamer en de keuken. De keuken is *ENORM*. Er staan meerdere koelkasten in, meerdere gasfornuizen en grote aanrechtbladen. Alles is spiksplinternieuw. De koelkasten zijn al gevuld. Heerlijk brood overigens hier. Weer verderop staan twee kamers met wasmachines en drogers. Ook gloednieuw. Waspoeder zit er ook bij. De kamers van de mannen zitten eveneens op dit niveau. En er liggen drie kranten. Elke dag. Eveneens gratis en voor niets. Inclusief mijn favoriete Canadse krant The Globe And Mail. 🙂

Dan naar de eerste verdieping. Hier is een computerkamer met 3 pc’s die je elk moment kunt gebruiken. Niet dat dat nodig is, want in alle kamers is gratis draadloos internet. Ook staat er een boekenkast met boeken en dvd’s. En natuurlijk is er een lounge waar je dat alles kunt lezen en/of bekijken. En er is een dakterras, met prachtig uitzicht op de blauwe lucht. Een dakterras!! Het kan echt niet op. In wederom een lounge-achtig vertrek hangen prachtige foto’s van de scholars van de afgelopen jaren. Die van vorig jaar is er nog niet, de andere drie wel. Wij zijn de 5e Sauve Scholarsgroep. In de hal die naar de bovenste verdieping leidt hangen alle vlaggen van de landen van oorsprong van de scholars. Ook de Nederlandse hangt er mooi bij. Maar eerst loop ik nog even naar binnen bij de werkkamer van James. Siddharth en Sherif zijn daar ook net. Vandaar dat ze even op de foto staan. Dan ten slotte naar boven, het atrium. Daar zie je hoe de vlaggen naar beneden in de hal hangen. En in het atrium is -als vanzelfsprekend- nog een lounge, met nog meer banken en nog een tv. Pff… Je hebt luxe en je hebt Sauve. Volgens mij gaat het hier erg leuk worden het komende jaar…. 🙂

De rest van de scholars komt in de loop van de week aan. Ik dacht dat we nu al een introweek zouden hebben, maar dat is niet zo. Komend weekend gaan we met zn allen kanoen en daarna is er pas een soort introweek. Kortom: ik heb deze week dus vakantie. Ik ga nog even een paar honderd mails van de afgelopen week in Israel wegwerken en daarna heb ik de tijd om Montreal eens op mijn gemak te gaan ontdekken…
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*